Gündem

Eylem Tok ve oğlu iade edilecek mi?

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan kaza sonrası ABD'ye kaçan canavar anne Eylem Tok ile katil oğlu Timur Cihantimur'a Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarıldı.

Eylem Tok ve oğlu iade edilecek mi?
26-05-2024 08:18

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre Eylem Tok, yaptığı kazayla bir kişinin ölümüne neden olan 16 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'u önce Mısır'a daha sonra da ABD'ye kaçırdı. Kırmızı bültenle aranan anne-oğulun Türkiye'ye iade edilip edilmeyecekleri merak konusuydu. Av. Dr. Candaş Gürol, Türkiye ve ABD arasında 1980 yılında suçluların iadesine yönelik yapılan anlaşmanın detaylarını değerlendirildi.

EYLEM TOK DEPORT EDİLECEK Mİ? PASAPORT SÜRESİ KASIMDA BİTİYOR

Yüksek lisans tezinde "Milletlerarası Ceza Hukuku'nda Adli Yardımlaşma" konusunu ele alan hukukçu Av. Dr. Candaş Gürol, anne-oğula çıkarılan kırmız bülten kararına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Oğlunu yurt dışına kaçıran anne Eylem Tok'a çıkarılan kırmızı bülten hakkında konuşan Gürol, 1 yıl hürriyeti bağlayıcı hapis ve fazlasını gerektiren hallerde iade işleminin yapılabileceği söyledi.

Eylem Tok'un Kasım 2024'te pasaport süresinin dolması konusunda ne gibi durumların yaşanacağına ise "Eylem Tok, pasaportunun süresinin dolmasıyla birlikte seyahat belgesi geçersiz olan kişi statüsünde yer alacak. ABD tarafından deport edilebilir" diyerek deport prosedürlerinin iadeden farklı olduğunu ve şüphelinin ABD'de rahat bir şekilde kalmasına engel olacağını söyledi...

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER