Gündem

Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bartık: "Büyümek için risk almak gerekiyor"

Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, bilgi birikimlerini Intro Gayrimenkul çatısı altında birleştirdiklerini ifade ederek sadece yapı inşa etmeyi değil, yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımla geleceği inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bartık:
14-10-2024 23:12

Intro Gayrimenkul markasıyla 2022’de sektöre giriş yaptıklarını anlatan Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, "Sıra dışı işler yapmayı seviyorum. Geleneksel ticaretten yana değilim ve büyümek için risk almak gerekiyor. Bütün varlıklarımızı Intro Gayrimenkul Anonim Şirketimize aktardık. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte bu alanda 10 milyar liralık yatırım yapmayı öngörüyoruz" dedi.

Eyüp Lojistik, 1936 yılında Ökkeş Bartık'ın ilk taşıma aracı almasıyla kuruldu.

Bartık ailesinden üçüncü kuşak olarak sektöre giriş yapan ve teknolojiyi yakından takip eden Eyüp Bartık, yaptığı yatırımlarla lojistik alanında Türkiye ve dünyanın sayılı firmaları arasında yer almayı başardı. Lojistiğin bir parçası olduğu düşüncesiyle gayrimenkul alanına yönelme kararı alan ve Intro Gayrimenkul A.Ş. isimli yeni bir şirket kuran Bartık, "Lojistiğin bir parçası olan gayrimenkul oldukça ön planda. Şu anda lojistik entegre bir çözüm olmaya başladı. Intro Gayrimenkul A.Ş. olarak sektöre öncülük edeceğiz. Intro Gayrimenkul A.Ş olarak kiralama faaliyetleri, kat karşılığı projeler ve karma sanayi siteleri için gayrimenkul temini gibi faaliyetler sağlayacağız. Yenilikçi, sürdürülebilir tasarım anlayışımızla gayrimenkul sektöründe çığır açmak istiyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla, nitelikli portföyümüzle ülkemize, doğaya ve yatırımcılara değer katmayı, güvenli ve istikrarlı büyümeyi amaçlıyoruz. Çağa yaraşır şekilde inşa ettiğimiz yaşam alanları başta olmak üzere, yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. GYO dönüşümü için resmi süreçlerimizi itinayla takip ediyoruz. Intro Gayrimenkul A.Ş. olarak gayrimenkul alan ve satan bir şirket haline dönüşeceğiz" dedi.

'ŞEHRİN VE ÜLKENİN KALKINMASI İÇİN GAYRİMENKULE İHTİYAÇ VAR'

Bartık, şehrin ve ülkenin büyümesi için önemli gayrimenkul yatırımlarına ihtiyaç duyulduğunu ve bu alanda eksiklik hissettiği için sektöre giriş yaptıklarını ifade etti. Geleneksel ticaretten yana olmadığını ve ticarette risk alınması gerektiğini dile getiren Bartık, "Gayrimenkul dünyanın en büyük sektörlerinden bir tanesi. Biz aslında lojistik tarafında çok uzun süreden beri varız. 1936 yılına dayanan bir geçmişimiz var. Lojistiğin bir parçası olarak da gayrimenkul çok ön planda. Şu anda lojistik entegre bir çözüm olmaya başladı. Örneğin, bir AVM yaparken o AVM için doğru bir lojistik planlaması yapılması gerekiyor. Lojistik planlaması doğru yapılmadığı zaman ürün gönderiminde sorunlar yaşanıyor. 90'lı yılların başında gayrimenkule adım atmıştım. Yıllar önce Finlandiya ziyaretim olmuştu. Orada görmüş olduğum konut tipleri oldukça dikkatimi çekmişti. Bu ziyaretimden sonra, Gaziantep’te ilk Rezidans konseptli konut projesini hayata geçirdim. Bahsi geçen konut tipini halkımız çok sevdi ve oldukça başarılı olduk. Sıra dışı işler yapmayı seviyorum. Geleneksel ticaretten yana değilim. Risk almanız gerekiyor. Bu şehri, bu ülkeyi büyütmek için birilerinin bunları yapması gerekiyor. Bu noktada da o kişi ben olmaya karar verdim" dedi.

'ÜRETİME DESTEK AMAÇLI SANAYİ SİTELERİ YAPMAK BİRİNCİ PLANIMIZ'

Bartık, faaliyete geçen Intro Gayrimenkul A.Ş. için önemli yatırımlar yaptıklarını ve GYO dönüşümü aldıktan sonra öncelikli olarak üretim odaklı sanayi siteleri yapmayı planladıklarını söyledi. En önemli iş alanlarının karma sanayi siteleri olduğunu dile getiren Bartık, “Lojistik sektörü bildiğimiz bir sektördü. Gayrimenkul ise yıllarca önemli ve önemini yitirmeyen bir konu, gayrimenkul lojistik ile iç içe olan bir başlık. Konut tarafını rezidans dairelerle büyüttük ama önümüzdeki dönemde ülkede üretimle ilgili gayrimenkul alanında projelere daha çok yer verilmesi gerekiyor. Gayrimenkul yatırımlarımızı lojistik depolarla büyütmeye karar vermiştik. Karma sanayi sitesi alanındaki yatırımlarımızla firmamızı daha da geliştirmeyi düşünüyoruz. Gelecek dönem GYO dönüşümümüz neticesinde, sanayi sitelerinin üretimine odaklanmak, üretime destek amaçlı projelerimizi halkımızın hizmetine sunmak ise en önemli önceliğimiz. Intro Gayrimenkul Anonim Şirketi olarak, şu an, çalışmalarımız ağırlıklı olarak lojistik sektörüne depo kazandırmak ve kiralamak yönünde. Depo lojistiği alanındaki faaliyetlerimiz devam ediyor ve edecek. Sanayi sitesi alanındaki planlama ve yatırımlarımız ise ileri ki dönemlerde oldukça üst sıraya geçecek" diye konuştu. Kat karşılığı sözleşmelerimiz Intro Gayrimenkul Anomim Şirketi alanında rutin faaliyetler olarak istikrarlı biçimde gerçekleştirilmektedir. Firmamız GYO olarak dönüşüm aldığında, Ülkemiz adına sorumluluk almaktan çekinmiyoruz. Yatırım alanındaki hedeflerimizi de ülkemizin farklı lokasyonlarında hız kesmeden gerçekleştireceğiz. Gayrimenkul sektöründe sürekli yeni projeler üretme, özgün ve özgür gelecek kurmak için çalışıyoruz. Intro Gayrimenkul A.Ş.'yi, doğaya ve çevreye duyarlı, ekolojik iş yapış biçimini benimseyen, küresel ölçekte saygın bir kurum haline getireceğiz" dedi.

'TÜRKİYE'NİN ELMAS ŞEHRİ BODRUM'

Bartık, Bodrum'un turizmde olduğu kadar gayrimenkul alanında da Türkiye'nin gözbebeği konumunda olduğunu dile getirdi. Bodrum'da gayrimenkul alanında yatırımlara başladıklarını söyleyen Bartık, “Dünya üzerinde ülkemizin konumu parlayan bir elmas gibidir. Elması oluşturan en önemli parçalardan biri de Bodrum’dur. Planlarımızın üçüncü kısmını da Bodrum oluşturuyor. Tüm dünyanın dikkatini çeken Bodrum için de önemli ve oldukça ses getirecek projelerimiz mevcut. Bu alandaki çalışmalarımızı şimdiden başlattık" diye konuştu.

'10 MİLYAR LİRALIK YATIRIM ÖNGÖRÜYORUZ'

Bartık, gelecek 5 yıllık süreç içinde gayrimenkul sektöründe 10 milyar liralık yatırım yapmayı öngördüklerini vurgulayarak şunları ifade etti.

"Önümüzdeki beş yıl içinde minimum 10 milyar liralık bir yatırım öngörüyoruz. Bunların kaynaklarını hazırlıyoruz. Önümüzdeki üç yılda konjonktürün pozitif olarak değişeceğini öngörüyorum. Şehir açısından yine İstanbul en büyük öneme sahip bir şehir. İstanbul yatırımları şirketimizin vazgeçilmezi. Adana'da da gayrimenkul yatırımlarımız mevcut. Bodrum'u çok beğeniyorum ve orada yatırımlarımız olacak. Turizm sektörüyle ilgili de düşüncelerimiz var ve bu alanda da yatırımlar yapabileceğiz. Intro Gayrimenkul Anomim Şirketi olarak yatırımlarımız öncelikli olarak Türkiye'ye yatırım yapmak yönünde olacaktır. Yurtdışıyla ilgili kısa vadede bir planlamamız yer almamaktadır. Öncelikli olarak ülkemizdeki projelerimizi tamamladıktan sonra belki yurtdışıyla ilgilenebiliriz. Yurtdışında da yine iki konuya yoğunlaştık. Bunlar gelecekteki konular ama bunlara da kısaca değinmem gerekirse; Planlamalarımız ilk olarak lojistik depolar, ikinci olarak ise küçük daireler. Bu konular oldukça ilgimizi çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Çatalca İstanbul'un kuzey aksında büyük bir yatırım gerçekleştirdik. Çatalca'da 550 milyon lira değere sahip 40 bin metrekarelik bize ait olan bu arazi üzerine, toplam 800 milyon liralık lojistik depo merkezi için çalışmalar başlattık. İmar işlemleri tamamlanan arazi, lojistik depolama alanındaki ihtiyacı büyük ölçüde giderecek, bölgesel istihdama da katkıda bulunacak. Proje tamamlandığında, burayı kiraya vereceğiz. Ayrıca, İstanbul Tuzla Tepeören'de bir arazi arayışı içindeyiz. Halkalı ve Erenköy Gümrüğü. Halkalı Gümrüğü Çatalca Muratbey'e taşındı. Erenbey Gümrüğü'nün de yer planlaması yapıldı. Tuzla Tepeören ve Akfırat civarında yeni bir gümrük yapılıyor. Biz o bölgeden de bir arazi edinmeye çalışıyoruz. İstanbul'un iki aksında da önemli yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Şu anda da Esenyurt Çakmaklı Bölgesinde ortak olduğumuz bir depomuz var. Orada da dünyanın en iyi şirketleri kiracımız."

'INTRO GAYRİMENKUL SIRA DIŞI YATIRIMLARI İLE FARK YARATACAK'

Bartık, gerçek yatırımların kriz süreçlerinde kendisini gösterdiğini ve Intro Gayrimenkul'ün de sıra dışı yatırımları ile kendisini göstereceğini kaydetti. Gayrimenkul yatırımlarında 2025 yılının beklenmesi gerektiğinin altını çizen Bartık, “Hızlı aksiyon alabilen, ekonomideki dalgalanmaları avantaja dönüştüren, kârlı yatırımlarıyla öne çıkan dinamik bir firmayız. Tıpkı lojistik sektöründe Eyüp Lojistik gibi, gayrimenkul sektöründe de Intro Gayrimenkul Anonim Şirketi'ni sektörünün parlayan yıldızı haline getireceğiz. 2025 yılında gayrimenkulde yükselmeler başlayacak. Gerçek yatırımcılar sektörün daraldığı dönemlerde yatırım yapanlardır. Bu şekilde sıra dışı bir şey yaparak verimli ve karlı işlere imza atmış oluyorsunuz. Gayrimenkul için 2024 yılının verimli bir şekilde geçirilmesinde fayda görüyorum. Yatırım yapacakların 2025 yılı için kulaklarını ve gözlerini açmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

DHA

Kaynak: SACITASLAN.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER