Gündem

F1 Britanya GP Sıralama Turları 2024

Formula 1'de Britanya GP sıralama turları tamamlandı. Sıralama turlarında ilk iki sırayı Mercedes pilotları aldı.

F1 Britanya GP Sıralama Turları 2024
06-07-2024 20:38

Formula 1'in en ikonik yarışlarından biri olan Britanya GP için sıralama turları tamamlandı. Zaman zaman yağan yağmur nedeniyle pilotların zorlandıkları ve ayar tutturmakta sıkıntı yaşadıkları hafta sonunda ilk çizgiyi Mercedes pilotları kapattı. Sıralama turlarının ardından ilk üç sırayı Britanyalı pilotların aldığı dikkatleri çekti. 

Yer yer yağış görülen ilk sektörde, artık çok da şaşırtıcı olmayan şekilde Red Bull pilotlarından Sergio Perez sorun yaşadı. Aracı pistten çıkan Perez için cumartesi günü erken bitti. Meksikalı pilot yarınki yarışa 19. sıradan başlayacak. İlk seansta elenen diğer isimler ise Pierre Gasly, Esteban Ocon, Kevin Magnussen ve Valtteri Bottas oldu. 

Ferrari yine mutsuz

mclaren

Şampiyonluk adayları arasında gösterilmesine rağmen son dönemde McLaren'ın da gerisinde kaldığını gördüğümüz Ferrari'de ise Charles Leclerc, sıralama turlarının ikinci seansında elendi. Ona eşlik eden isimler ise Logan Sergeant, Yuki Tsunoda, Zhou Guanyu ve Daniel Ricciardo oldu. 

Çok çekişmeli geçen son sektörde ise pole pozisyonunu elde eden isim Mercedes'ten George Russell oldu. İlk çizgide ona eşlik edecek pilot ise takım arkadaşı Lewis Hamilton oldu. Üçüncü sırayı Norris, dördüncü sırayı ise son dünya şampiyonu Max Verstappen aldı. İlk 10'u tamamlayan pilotlar ise sırasıyla Piastri, Hulkenberg, Sainz, Stroll, Albon ve Alonso oldu. 

Formula 1'de Britanya GP, yarın saat 17.00'de gerçekleştirilecek. 

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER