Gündem

Fetih Evren Şahin enerji maliyetlerini doğru yönetmenin önemine dikkat çekti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 7 Kasım tarihli kararıyla güncellenen Son Kaynak Tedarik Tarifesi limitlerinin yürürlüğe girmesine sayılı günler kaldı.

Fetih Evren Şahin enerji maliyetlerini doğru yönetmenin önemine dikkat çekti
10-12-2024 13:53

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan enerji danışmanı Fetih Evren Şahin, “Özellikle enerji yoğun sektörlerde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmeler şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Takipteki KOBİ kredilerinin 80 milyar TL eşiğini aştığı bir dönemde güncellenen Son Kaynak Tedarik Tarifesi limitleri, enerji maliyetlerini doğru yönetmeyi kaçınılmaz bir iş zorunluluğuna dönüştürüyor” dedi.

İşletmelerin elektrik ve enerji maliyetlerinin sektöre ve iş pratiklerine göre değiştiğini dile getiren yenilikçi enerji yönetimi platformu Billgy Kurucu Ortağı ve enerji danışmanı Fetih Evren Şahin, “Tüketicilerin kişiselleştirilmiş enerji çözümleri talebi, bir bakıma enerji danışmanlığına duyulan ihtiyacı da yansıtıyor. Son tarifelerle 100 bin TL ve üzeri enerji faturası ödeyecek olan işletmeler, bu maliyetleri kontrol etmenin, tasarrufu artırmanın öneminin farkına günden güne varıyor. Biz yenilikçi enerji yönetimi platformu olarak, bu farkındalığa ve ihtiyaca yanıt verebilmek için doğası gereği karmaşık olan enerji yönetimi süreçlerini herkes tarafından anlaşılabilir kılabilmek amacıyla güncel enerji danışmanlığı yaklaşımını teknolojiyle buluşturduk. ‘Her şey için tech ekran’ sloganı ve ‘Artık bilgi net!’ mesajıyla platformumuz, kullanıcıların enerji tüketimlerini yönetmelerine, maliyetlerini optimize etmelerine ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak amacıyla geliştirildi. Uzun yıllar enerji danışmanlığı yapan uzman bir ekibin deneyimini ve saha bilgisini teknolojinin hızı ve kapasitesiyle buluşturan Billgy, kullanıcı dostu arayüzüyle enerji yönetim süreçlerini sadeleştirerek, tek bir dijital ekran üzerinden erişilebilir hale getiriyor” diye konuştu.

Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmana erişim güçlükleri ve maliyetleri arttıkça yatırımlarını azaltma eğiliminde olduğunu söyleyen Şahin, “Tekstil, plastik, otelcilik, AVM, iş merkezleri gibi sektörler, kendi ölçeklerinde en çok enerji faturası ödeyen işletmeler arasında sıralanıyor. Bu şirketler de çoğunlukla İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Manisa gibi sanayi yoğun bölgelerde hizmet veriyor. Biz de Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan bu şehir ve sektörleri odağımıza aldık. Enerji tüketim verilerini toplayan, kullanıcıların bu verileri anlamlı ve uygulanabilir içgörülere dönüştürmelerine de olanak sağlayan platformumuz, enerji tüketim kalıplarını analiz ederek operasyon verimliliklerini artırıyor. Yatırım gerektirmeyen Maliyet Yönetimi, yatırım gerektirmeyen Enerji Yönetimi gibi paketlerinin yanı sıra, daha kapsamlı bir enerji danışmanlığı isteyen müşteriler için tasarlanmış Sürdürülebilirlik Yönetimi paketleriyle, işletmelerin enerji, tasarruf, verimlilik ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasını sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Şahin, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“10 yılı aşan enerji danışmanlığı deneyimimizle, hangi ölçek ve sektörde olursa olsun, özellikle de yüksek tüketime sahip abonelerin enerjiye fazladan ödeme yapmaya hazır olmadığını biliyoruz. Ancak biz, ‘Daha az tüketmek de, daha az harcamak da her zaman mümkün’ diyoruz. 2025’te enerji maliyetlerini dengelemek, minimum yatırımla en yeni enerji izleme teknolojisine sahip olmak ve talebe bağlı olarak enerji danışmanlığı hizmetine ulaşmak isteyen her kurumsal tüketici, üç paketten birini seçerek teklif alabiliyor. Kullanıcıların taahhütsüz bir biçimde abone olabildikleri platformumuz, hızla geri dönüş alabildikleri bu yatırımları sayesinde ürün / hizmet başına maliyetlerini anlamlı ölçüde düşürerek sektöründe rekabet avantajı kazanabiliyor. Ayrıntılı bilgi almak isteyen tüm tüketicileri internet sitemize davet ediyoruz.”

DHA

Kaynak: SACITASLAN.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER