Gündem

Gardiyanoğlu: Önemli olan asgari ücretleri artırmak değil, pahalılığı artırmamak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu BRT’de ‘Manşet+’ programına katılarak yeni asgari ücret ve Bakanlığın diğer çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücrete bu…

Gardiyanoğlu: Önemli olan asgari ücretleri artırmak değil, pahalılığı artırmamak
19-09-2024 11:17

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu BRT’de ‘Manşet+’ programına katılarak yeni asgari ücret ve Bakanlığın diğer çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Asgari ücrete bu ay kamu maaşlarına da yansıyacak olan 19.19’luk Hayat Pahalılığının yansıtıldığını anımsatan Gardiyanoğlu, Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında asgari ücret ve enflasyonla mücadele konularının değerlendirildiğini belirtti.

Gardiyanoğlu, “Önemli olan asgari ücretleri artırmak değil. Önemli olan pahalılığı artırmamak. Bununla ilgili çok ciddi radikal düşünceler ortaya atıldı. Önümüzdeki ay içinde bunları hükümet olarak hayata geçirmeye başlıyoruz” dedi.

Asgari ücrete on gün içinde itiraz edilebileceğini de ifade eden Gardiyanoğlu, itiraz durumunda yaşanacak süreç hakkında bilgi verdi.

Gardiyanoğlu“on günlük itiraz süresi 28. 28’inin ertesi günü 29’unda itiraz değerlendirilir. Çıkan netice aynı gün resmi gazetede son kez yayımlanır. Hemen ertesi gün maaşlara yansır. Şu an belirlenen asgari ücret 1 Eylül’den itibaren geçerlidir” dedi.

Bakanlığın sosyal hizmetler alanında yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Gardiyanoğlu, 2024 yılını sosyal hizmetler yılı olacağını söylediğini anımsattı, hemen hemen tüm projelerin tamamlandığını kaydetti.