Gündem

Gaziantep'te 30 Ağustos kutlamalarında provokasyon

Gaziantep Şehitkamil'deki Demokrasi Meydanı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları öncesinde bir grup HÜDA-PAR'lının Hamas’ın eski lideri İsmail Haniye’nin Arapça ve Türkçe yazılı pankartlarını asması tepki çekti.

Gaziantep'te 30 Ağustos kutlamalarında provokasyon
30-08-2024 15:37

Sözcü Gazetesi'nden Evren Demirdaş'ın haberine göre Gaziantep’te HÜDA-PAR'lı olduğu iddia edilen bir grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yapılacağı Demokrasi Meydanı alanına İsmail Haniye pankartlarını astı.

30 Ağustos kutlamalarına katılan Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP’liler alana Hamas eski liderinin fotoğraflarının asılmasına tepki gösterdi. ADD Gaziantep Şube Başkanı İsmail Tümer’in Haniye pankartlarının indirilmesi talebine rağmen pankartların indirilmemesi sonrasında ADD ve CHP’li gençler tarafından pankartların indirildiği öğrenildi.



Gaziantep'te 30 Ağustos kutlamalarında provokasyon


"VALİ BEY GEÇİŞTİRDİ"

Yaşanan olayı SÖZCÜ’ye anlatan Gaziantep Atatürk Düşünce Derneği Şube Başkanı İsmail Tümer "30 Ağustos törenleri için Şahitkamil Demokrasi Meydanı'na gittiğimizde alan çok dar tutuluyor zaten arkadaki alanda Atatürk Anıtı'nın tam karşısına Hamas lideri İsmail Haniye'nin pankartını asılıyor. Bende Vali Bey'e 'Bu pankartın burada ne işi var?' diye sordum bu pankartın indirilmesini ve kutlamanın bu şekilde yapılamayacağını söyledim. Vali Bey 'Halledeceğiz' diyerek geçiştirdi" dedi.

"MECBUR OLDUKLARI İÇİN KUTLAMA YAPIYORLAR"

Bu duruma tepki göstermek amaçlı protokolü terk ettiğin anlatan Tümer, sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

"Arkaya geçerek sesimi yükselterek "Türkiye Cumhuriyeti ordusunu reddeden, Atatürk’e hakaret eden HÜDA PAR’ın Haniye pankartı asmasını protesto ediyorum" dedim. Bu pankartlar izinsiz asılmaz, izni almışlar. Türkçe ve Arapça yazılı pankartı asmışlar. Uyarılarımıza rağmen pankartı indirmediler. Cumhuriyet Halk Partisi beni destekledi. ADD ve CHP’li gençler Haniye pankartlarını indirdiler. Daha sonra aynı yere Atatürk’ün resmi ve Türk bayrağını astık. Maalesef Türkiye’nin geldiği durum bu. Sözde bir 30 Ağustos Zafer kutlaması yapılıyor mecbur oldukları için kutlama yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

GAZİLER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan alanda bulunan gaziler de skandala şu sözlerle tepki gösterdi:

"Bu pankart neyin nesi? Bugün 30 Ağustos. Burada Atatürk'ün pankartı yerine bu pankart ne için asılmıştır?"

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER