Kıbrıs

Girne-Taşucu seferini gerçekleştiren gemi, arızadan dolayı limana geri döndü

Girne-Taşucu seferini gerçekleştirmek üzere Girne Turizm Limanı’ndan ayrılan Filo Denizcilik Şirketi’ne ait 'Beşparmak' isimli gemi limandan yaklaşık 20 mil açıkta arıza yaptı. Kaptanın arızayı tespit…

Girne-Taşucu seferini gerçekleştiren gemi, arızadan dolayı limana geri döndü
10-08-2024 12:07

Girne-Taşucu seferini gerçekleştirmek üzere Girne Turizm Limanı’ndan ayrılan Filo Denizcilik Şirketi’ne ait ‘Beşparmak' isimli gemi limandan yaklaşık 20 mil açıkta arıza yaptı.

Kaptanın arızayı tespit etmesi üzerine Girne Turizm Limanı’na geri dönen geminin yolcu ve araç tahliye işlemleri gerçekleştirildi.

BRT’ye açıklama yapan Filo Denizcilik Şirketi yetkilisi gemi kaptanının, limandan 20 deniz mili açıkta seyahat ederken elektriksel arızayı farketmesi üzerine kendilerine bilgi verdiğini, bunun üzerine şirketin de gemiyi en yakın liman olan Girne’ye geri döndürme kararı aldıklarını söyledi.

Yolcuların güvenliğinin öncelikleri olduğunu ifade eden şirket yetkilisi, kararın alınmasının ardından ilk olarak yolcuları bilgilendirdiklerini ve izlenecek süreç hakkında bilgi verdiklerini anlattı.

Geriye dönüşün arızadan dolayı 5 saat aldığını ancak tüm yolcuları güvenli bir şekilde tahliye ettiklerini de aktaran yetkili, verilen kahvaltı ikramının ardından yolcuların deniz otobüsleriyle araçların da şirkete ait Ro-Ro gemileriyle Taşucu’na gönderileceklerini kaydetti.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER