Gündem

GKK:Yangına 1 Cougar helikopteri ile müdahale edildi, 15 ton su atımı icra edildi

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) Ağlılar ve Altınova Bölgesi'nde çıkan yangına GKK'ya ait yangın söndürme teçhizatlı 1 Cougar helikopteri ile müdahale edildiğini, Cougar hava aracı ile…

GKK:Yangına 1 Cougar helikopteri ile müdahale edildi, 15 ton su atımı icra edildi
07-07-2024 23:32

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) Ağlılar ve Altınova Bölgesi'nde çıkan yangına GKK'ya ait yangın söndürme teçhizatlı 1 Cougar helikopteri ile müdahale edildiğini, Cougar hava aracı ile yangın bölgesine 10 adet su atımı (her atım 1.5 ton) olmak üzere toplam 15 ton su atımı icra edildiğini açıkladı.

-İHA ile havadan keşif, 1 Mİ-8 yangın söndürme helikopteri

GKK, KTBK Komutanlığı'na ait İHA ile havadan keşif faaliyetleri icra edildiğini ve söndürme çalışmalarına TC Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Büyükeceli/Mersin bölgesinden 1 adet Mİ-8 yangın söndürme helikopterinin de havadan destek sağladığını belirtti.

GKK yazılı açıklama yaparak yangın söndürme çalışmaları ve yangına müdahalede kullanılan araçlarla ilgili bilgi verdi.

Açıklamada, yangın çıktığında Polis Genel Müdürlüğü tarafından yangın bölgesinin trafiğe kapatıldığı ve “Yangın mevkii Olay Yeri Koordinatörü” olarak 14’üncü Zırhlı Tugay Komutanı'nın belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada yangın söndürme çalışmalarına Polis Genel Müdürlüğü İtfaiye Müdürlüğü'nden 3 itfaiye aracı; Orman Dairesine ait 4 arazöz, 1 dozer ve 1 yangın ilk müdahale aracı; Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'ndan 3 arazöz, 1 su tankeri ve 3 yangın ilk müdahale aracı; 28’inci Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı'ndan 9 su tankeri; 14’üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan 1 itfaiye aracı ve 2 su tankeri; GKK'ya ait 4 adet su tankerinin katıldığı kaydedildi.

KTBK Komutanı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı ve KKTC Tarım Orman Bakanı’nın bölgeye gitmesiyle birlikte söndürme unsurlarının etkin kullanılmasını sağlamak maksadıyla bölgede yangın söndürme koordinasyon merkezi kurularak yangın söndürme çalışmalarının yerinden yürütülmesinin sağlandığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yangın söndürme teçhizatlı 1 adet Cougar helikopteri ve KTBK Komutanlığı'na ait İHA ile havadan keşif faaliyetleri icra edilmiş, ayrıca söndürme faaliyetlerine TC Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Büyükeceli/Mersin bölgesinden 1 adet Mİ-8 yangın söndürme helikopteri havadan destek sağlamıştır. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından görevlendirilen 1 adet Cougar hava aracı ile yangın bölgesine 10 adet su atımı (her atım 1.5 ton) olmak üzere toplam 15 ton su atımı icra edilmiştir. Bölgede meydana gelen yangın başarı ile söndürülmüş olup soğutma çalışmaların devam edilmektedir”.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER