Gündem

Google Haritalar, Akıllı Saatlerde İnternetsiz Çalışacak

Google, Wear OS işletim sistemiyle çalışan akıllı saatler için bomba bir özellik yayımladı. Bu özellik ile akıllı saatlerdeki Google Haritalar, internet bağlantısı olmasa bile kullanılabilecek.

Google Haritalar, Akıllı Saatlerde İnternetsiz Çalışacak
17-08-2024 14:57

ABD merkezli teknoloji devi Google'dan, Wear OS destekli akıllı saat kullanıcılarını memnun edecek bir hamle geldi. Şirket, Google Haritalar'ın yeni özelliğini kullanıcılara sunmaya başladı. Bu yeni özellik, navigasyon kullanmak isteyenleri internet zorunluluğundan kurtaracak.

Google Haritalar, bir süre önce çevrim dışı olarak da çalışmaya başlayacak. Bu bağlamda; kullanıcılar, belirli bölgelerin haritalarını indirip internet bağlantıları olmasa bile Google Haritalar'ı kullanabiliyorlar. İşte bu özellik şimdi Google'ın Wear OS sistemiyle çalışan akıllı saatlere sunulmuş oldu.

Kullanıcılara özelleştirme seçeneği sunulacak

Wear OS saatlere çevrim dışı Google Haritalar geldi

Edinilen bilgilere göre akıllı saatler için kullanıma sunulan çevrim dışı Google Haritalar, kullanıcılara özelleştirme imkânı sunacak. Bu bağlamda; kullanıcılar, diledikleri bir bölgenin haritasını indirebilecekler. Ayrıca bu haritanın akıllı saatte ne kadar yer kapladığı gösterilecek. Kullanıcı, ihtiyaç kalmayan bölgelerin haritalarını akıllı saatlerinden silebilecekler. Böylelikle akıllı saatin depolama alanı şişmemiş olacak.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER