Gündem

HarmonyOS'la Çalışan İlk İnsansı Robot, Test Edildi

Huawei ile Leju Robotics'in ortak geliştirdiği insansı robot Kuavo, Nio isimli elektrikli otomobil markasının fabrikasında test edildi. HarmonyOS ile çalışan yapay zekâ destekli robot, Nio'dan onay almayı başardı.

HarmonyOS'la Çalışan İlk İnsansı Robot, Test Edildi
08-07-2024 12:48

Çinli teknoloji şirketi Huawei ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Çinli otomobil üreticisi Nio, Huawei tarafından üretilen insansı robotlarını resmen test etti. HarmonyOS ile çalışan ve "Pangu" olarak isimlendirilen bir yapay zekâ modeli ile desteklenen "Kuavo" isimli robot, Nio'nun fabrikasında üretim bölümünde çalışacak.

Huawei, Kuavo'yu Leju Robotics isimli bir firma ile geliştirdi. Huawei'nin 21 Haziran'da gerçekleştirdiği geliştirici konferansı "HDC 2024" kapsamında tanıtılan insansı robot, günlük ve endüstriyel işlerde kullanılmak üzere geliştirildi. 

Kuavo, işte böyle görünüyor

Kuavo

Nio, otomobil üretiminde insansı robot kullanımını önemseyen firmalardan bir tanesi. Hatta şirket, geçmişte de fabrikalarında insansı robot kullandı. Hâl böyle olunca Huawei ile Leju Robotics'in ortak ürünü olan Kuavo, belki de en iyi test yerini bulmuş oldu. Çinli kaynaklara göre Nio, Kuavo'yu fabrikalarda kullanılabileceği konusunda onayladı.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER