Kıbrıs

Hasipoğlu: Rum Yönetimi Taşınmaz Mal Komisyonu kararlarını tanımalı

  Cumhuriyet Meclisi’ni temsilen Strazburg’da Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi’nde bulunan heyet başkanı Ulusal Birlik Partisi milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Rum milletvekillerinin tutuklamalar konusunda yaptığı konuşmalara cevap…

Hasipoğlu: Rum Yönetimi Taşınmaz Mal Komisyonu kararlarını tanımalı
02-10-2024 20:48

Cumhuriyet Meclisi’ni temsilen Strazburg’da Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi’nde bulunan heyet başkanı Ulusal Birlik Partisi milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Rum milletvekillerinin tutuklamalar konusunda yaptığı konuşmalara cevap verdi.

Genel Kurul salonunda, Rum milletvekili Tornarides’in Taşınmaz Mal Komisyonu’nun etkinliğinin sorgulanması gerektiği ve kuzeydeki satışların gayri yasal olduğunu ifade etmesi üzerine söz alan Hasipoğlu, Güney Kıbrıs Rum yönetimini, Avrupa Konseyi üye ülkelerinin kararlarına uymaya tabi olduğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin etkin bir iç hukuk olarak kabul ettiği Taşınmaz Mal Komisyonu kararlarını tanımaya davet etti.

Hasipoğlu, Kıbrıs Rum tarafının halen gerçekleştirdiği tutuklamaların hukuki dayanağının olmadığını, Güney Kıbrıs’ın tek amacının KKTC ekonomisine zarar vermek olduğunu ve Taşınmaz Mal Komisyonunun AİHM tarafından kabul edilen etkin bir iç hukuk yolu olduğunu belirtti.

Hasipoğlu açıklamasının devamında, “Rum tarafı hem daha önceki tüm çözüm planlarına hayır diyor, hem de şimdi hali hazırda işleyen bir hukuk mekanizmasının işlevsizliğini iddia ediyor, meseleyi kişisel ceza davalarına götürerek aslında siyasileştiriyor. Üç günlük Avrupa Konseyi Genel Kurultoplantılarında, gerek vekillere, gerekse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ve konseyin ilgili birimlerine bu durumu izah ettiğimizi düşünüyorum. Anlıyorum ki tutuklamalar konusunu Rum tarafı adeta milli bir mesele haline getirmiş durumda. Bu konuda bizlerin de ciddi bir lobi çalışması içerisinde olmamız kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

https://brtk.net/wp-content/uploads/2024/10/02/hasip.mp4?ver=bbd3a06d3abaa1a80f10c8f293be39c2
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER