Gündem

Humanis, 10 Kasım Ata'ya Saygı Turu için Ankara yolunda

İlaç sektöründe faaliyet gösteren Humanis, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyet'e olan bağlılığını bütünsel sağlığın en iyi simgelerinden biri olan bisikletle gösterecek.

Humanis, 10 Kasım Ata'ya Saygı Turu için Ankara yolunda
08-11-2024 22:47

Haziran ayından beri 794 saat boyunca çevirdiği pedalla 13 bin 830 kilometre yol giden Humanis Bisiklet Kulübü'nün (HBK) yeni hedefi 450 kilometrelik Ata'ya Saygı Turu. Ticari Operasyonlar Genel Müdürü Dr. Yalçın Yaşin, HBK'nin Atatürk'ün "Bu yeni sporu tanıtın. Gençlere güçlükten yılmamayı öğretin" talimatından ilhamla kurulduğuna dikkat çekerken, Teknik Operasyonlar Genel Müdürü Fatih Elay, Humanis'in fabrikasından alınacak toprağın Anıtkabir'deki toprağa karıştırılacak olmasının kendileri için bir onur olduğunu söyledi.

Humanis, haziran ayında kurum içerisinde "Humanis Bisiklet Kulübü"nü kurdu. Atilla Bisiklet Kulübü (ABK) danışmanlığında kurulan Humanis Bisiklet Kulübü'yle bütüncül sağlığın simgesi bisiklete ait tüm değerlerin kurum içerisinde oluşturulmasını hedeflendiği bildirildi.

Humanis, ayrıca Cumhuriyet'in erken dönemlerinde Atatürk'ün özel olarak ilgilendiği ve güçlüklerle mücadelenin sembolü olarak gördüğü bisikletle çalışanlarına artı bir değer katmayı da hedeflediğini kaydetti.

Ayda üç grup sürüşü yapan Humanis Bisiklet Kulübü üyeleri, bu yolda 794 saat boyunca çevirdiği pedalla 13 bin 830 kilometre yol gitti.

Humanis Bisiklet Kulübü, eski milli sporcular eşliğinde rotalarını belirleyip, sürüşlerini yapıyor. ABK Kurucusu Atilla Atay'ın antrenörlüğünde 150 - 300 metrelik yokuşları pedal kesmeden çıkabilen 40 - 50 yaş grubu veteran üyeler, sağlık ve zindelik konularında kurumsal hayattaki gençlere örnek oluyor.

Çalışanlarına yol bisikletini, güvenlik aksesuarlarını ve kurumsal formalarını günlük hayatlarında da kullanabilmeleri için verip, bireysel sürüşleri teşvik eden Humanis, bisikleti hayatın bir parçası yapmayı amaçlıyor.

İstanbul'un en gözde bisiklet rotası olan Bostancı - Tuzla arasında, ayrıca Şile ve Silivri'nin köy yollarında sürüşler yapan kulüp üyeleri, İstanbul dışında Tekirdağ'ın yokuşlu ve rüzgârlı köy yollarında da pedal çeviriyor. Humanis Bisiklet Kulübü, tüm bu antrenmanların ardından 8 - 10 Kasım tarihleri arasında Ata'ya Saygı Turu'nda 450 kilometre boyunca taşıyacağı toprak ve bayrakla İstanbul'dan yola çıkıp Anıtkabir'e pedal çevirecek.

'SAĞLIK ÇÖZÜMLERİ ÜRETEN BİR ŞİRKETİN BU SPORU SAHİPLENMESİ EN DOĞRU SEÇİM'

Ticari Operasyonlar Genel Müdürü Dr. Yalçın Yaşin 'Neden bisiklet?' sorusuna, "Bisiklet bütüncül sağlığın spordaki en iyi iz düşümlerinden birisidir. İnsan odaklı sağlık çözümleri üreten bir şirketin bu sporu sahiplenmesi en doğru seçim" diye yanıt verdi. Humanis Bisiklet Kulübü'nün kuruluşunu Atatürk'ün bir talimatıyla özdeşleştiren Dr. Yaşin, "Fiziksel sağlıktan zihinsel sağlığa kadar muhteşem etkileri olan bisiklet aslında Osmanlı'nın geç dönemlerinde hayatımıza girdi. Fakat kalbimizdeki bisiklet ateşini tam anlamıyla yakan kişi kurucu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk oldu. Cumhuriyet'in erken dönemlerinde bu sporu fark eden Gazi Paşa, Binbaşı İsmail Hakkı Bey'in (Tekçe) kurduğu bisiklet takımına özel ilgi gösteriyordu. Turgut Özakman, 'Cumhuriyet - Türk Mucizesi İkinci Kitap'ta bu ilgiyi ilk Kars turu üzerinden açıklıyor. Atatürk, 'Bisikletçilerin Kars'a kadar gidip gelebilirler mi' sorusuna, İsmail Hakkı Bey'den 'Siz emredin, her yere giderler' yanıtını alınca, 'Bir program yapın. Bu yıl Kars'a gidin. Spor ruhunu yayın, bu yeni sporu tanıtın. Gençlere güçlükten yılmamayı öğretin' talimatını vererek Türkiye'de bu sporun tohumlarını tam anlamıyla ekti. Humanis Bisiklet Kulübü'nün kuruluş felsefesi işte bu tarihi olaya dayanıyor" dedi.

Cumhuriyet'e ait bu bisiklet kültürünü kurum içerisinde oluşturan çalışanlarına teşekkür edip, iHub'dan alınan bayrağı Anıtkabir'e götürülmesi için ekip arkadaşlarına teslim eden Dr. Yaşin, Ata'ya Saygı Turu ile ilgili düşüncelerini ise "iHub'dan getirilen bayrağın 10 Kasım'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda dalgalanması bizim için bir onurdur" sözleriyle paylaştı.

'KURUMSAL HAYATTAKİ EN UZUN SOLUKLU BİSİKLET KULÜBÜ OLACAK'

Şirket içerisinde sağlık üreten bir kültürü oluşturmayı hedeflediklerini belirten Dr. Yaşin, haziran ayında kurulan Humanis Bisiklet Kulübü'nün kurumsal hayattaki en uzun soluklu bisiklet kulübü olacağını kaydetti. "Proje odaklı değil yıllara yayılan bir kulüp ile bisikleti kurumsal kimliğimizin bir parçası yapacağız" diyerek Humanis Bisiklet Kulübü'nün Humanis'teki rolünü ifade eden Dr. Yaşin, kulübe yoğun katılımın bu amaçta çok kritik olduğunu vurguladı. Dr. Yaşin, katılımı teşvik etmek için yapılanları ise "Kulübü en özendirici niteliklerle kurmamız gerekiyordu. Bu nedenle 60 kişilik kulübümüz adeta bir yarış takımı gibi turuncu formalarını giyiyor, yol bisikletlerine atlıyor, İstanbul ve Tekirdağ'ın popüler rotalarında pedal çeviriyor" diye anlattı.

2024 yılını sadece kuruluş aşaması olarak gördüklerini belirten Dr. Yaşin, Humanis Bisiklet Kulübü'nün kapsamını genişleterek sağlık profesyonelleriyle birlikte pedal çevireceğini, düzenli sürüşlere devam edileceğini, Marmara ve Batı Karadeniz'de konaklamalı bisiklet kampları yapacağını aktardı. Sadece spor yapmanın ötesini düşündüklerini ifade eden Dr. Yaşin, "Doğa ile bütünleşilebilecek rotalar belirleyip çalışanlarımızı günlük yaşamın rutininden spor aracılığıyla uzaklaştırmayı amaçlıyoruz" dedi.

'ÖLÇÜLEBİLİR VERİLERLE PERFORMANS TAKİBİ KİLİT UNSUR'

Sporcunun ölçülebilir verilerle takibinin gelişim için kilit unsur olduğundan söz eden Dr. Yaşin, bu konuyu Strava ile çözdüklerini belirtti. Dr. Yaşin, "Üyeler kendi performanslarını takip etmek için bisikletçiler arasında küresel çapta popüler olan Strava adlı sporcu sosyal ağını kullanıyor. Her bir bisikletçi hem kendi performansını hem de diğer üyelerin performansını Strava'dan takip ediyor. Bu sayede üyeler hem bireysel performanslarını kıyaslıyor hem de hedefe birlikte ilerliyor" dedi. Strava sayesinde, üye performanslarını yakından takip ettiklerinin de altını çizen Dr. Yaşin üyelerin performansını artıracak yeni rotaları bu şekilde belirlediklerini kaydetti. Performansı artırılan üyelerle yeni anma ve farkındalık turlarına hazırlanacaklarını da ifade eden Dr. Yaşin, "Humanis Bisiklet Kulübü'nün 2025 hedefleri 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Turu ile 30 Ağustos Zafer Turu olacak" diye konuştu.

Kulüp yapılanmasının geleceğini tüm Türkiye'de çizen Ticari Operasyonlar Genel Müdürü Dr. Yalçın Yaşin, bu yolda tıbbi tanıtım temsilcilerinin (TTT) çok önemli bir role sahip olduğuna dikkat çekti. Dr. Yaşin, "Sağlık dünyasının zihnindeki bisiklet imgesini turuncuya boyayacak kişiler sağlık profesyonelleriyle pedal çevirecek TTT'lerimizdir. Ayrıca, Türkiye'de her yere yayılmak ve bu sporun temsilcisi olmak istiyorsak her bir TTT'mizin bisikleti benimsemesi, mekaniğini öğrenmesi ve çevresine olumlu örnek oluşturmasını bekliyoruz" dedi. Dr. Yaşin, 2026 yılında tüm Türkiye'deki tıbbi tanıtım temsilcilerini kapsayacak şekilde genişlemeyi hedeflediklerini de kaydetti.

BAYRAK VE TOPRAK İSTANBUL'DAN ANITKABİR'E TAŞINACAK

Teknik Operasyonlar Genel Müdürü Fatih Elay, Çerkezköy'deki fabrikalarında işe gelişlerde şimdiden bisikletin tercih edildiğine dikkati çekip, bisiklet kültürünün Humanis'te yavaş yavaş yeşermeye başladığını söyledi. Bolu Dağı tırmanışının zorluğunu vurgulayarak insan bedeninin sınırlarına meydan okunduğunu ifade eden Elay, 450 kilometrelik Ata'ya Saygı Turu'nun rotasıyla ilgili bilgi verdi. Elay, "Tur başlamadan önce Çerkezköy'deki fabrikamızdan alınan toprağı, Anıtkabir'e götürmeleri için arkadaşlarıma emanet etmiştim. 8 Kasım 06.00'da Bostancı Sahil'de pedal çevirmeye başlayacak ekip saat 18.00'de doğru Bolu Dağı tırmanışına başlayacak. Araçların bile zor tırmandığı Bolu Dağı'nı Humanisliler sadece bacak gücüyle tırmandıktan sonra 250 kilometrelik birinci günü bitirecekler. Ertesi gün 08.00'de yola devam edecek bisikletçilerimiz 200 kilometre daha pedal çevirerek Ankara'ya varacak. İnsan bedeninin sınırlarına meydan okunan 450 kilometrenin sonunda, Humanis Bisiklet Kulübü, 10 Kasım'da Büyük Atatürk'ün huzuruna çıkacak" dedi. Fabrikadaki tüm çalışma arkadaşlarının bu tur ile gururlandığını ifade eden Elay, “Fabrikamızdan alınan toprağın Anıtkabir'in toprağına karıştırılması Humanis'e onur verecektir" diyerek turun Humanis açısından değerini belirtti.

'KURULUŞ DÖNEMİ İÇİN GÜZEL BİR DEVAMLILIK SERGİLEDİK'

Humanis Bisiklet Kulübü'nün ayda 3 kez grup sürüşü yaparak şirket içerisinde sağlıklı yaşamı teşvik ettiğini belirten Elay, "Kulüp üyeleri 19 saat teorik, 15 saat pratik eğitim alarak asfalt ve doğadaki zorlu parkurlarda gerekecek güvenli sürüş tekniklerini öğrendi. Bugüne kadar hem grup sürüşleriyle hem de bireysel sürüşlerle 794 saatte yapılan 589 sürüş ile 13 bin 830 kilometre yol kat ederek kuruluş dönemi için güzel bir devamlılık sergiledik. Kulüpte en güçlü performansı 40 - 50 yaş grubu üyelerin sergiliyor. Veteranlarımız 150 - 300 metrelik yokuşları pedal kesmeden çıkarak kurum içerisindeki gençlere sağlık ve zindelikte örnek oluyor" diyerek, sporsal gelişimin her yaşta mümkün olduğunun altını çizdi.

'GELİP GEÇİCİ BİR KURUMSAL HEVES DEĞİL'

2025 yılında sıradan işlerden sıyrılmak istediklerini vurgulayan Elay, "2025 yılında İstanbul için Silivri ve Şile'nin köy yollarında rotalar çizeceğiz. Trakya'da ise Edirne'den Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarına kadar uzanan yollarda farklı deneyimler yaşayacağız. Ayrıca Sakarya, Kocaeli ve Düzce ormanlarında Doğu Marmara'nın büyüleyici doğasında sürüş yapacağız" dedi.

İstanbul, Doğu Marmara ve Trakya'daki yapılanmayı 2025 yılında tamamlamayı hedeflediklerini de vurgulayan Elay, Humanis Bisiklet Kulübü'nün kesinlikle gelip geçici bir kurumsal heves olmadığını söyledi.

DHA

Kaynak: SACITASLAN.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER