Gündem

HyperOS 2.0 Güncellemesini Alacak Cihazlar Belli Oldu

Xiaomi'nin HyperOS 2.0 güncellemesi dağıtılmaya başlanırken güncelleme alacak modeller de belli oldu.

HyperOS 2.0 Güncellemesini Alacak Cihazlar Belli Oldu
16-10-2024 22:07

Xiaomi'nin yeni işletim sistemi HyperOS 2.0'ın dağıtımı başladı. Pek çok yeni özellik ve gelişme ile gelen işletim sistemi, Android 14 ve Android 15 üzerine kurulmuştu. Daha verimli yapay zekâ kullanımı, daha yumuşak animasyonlar ve çoklu işlem özellikleri getirecek olan yeni işletim sisteminin hangi cihazlara geleceği açıklandı. Bu işletim sistemi Xiaomi, Redmi ve POCO cihazlarda kullanılacak.

HyperOS 2.0 Alacak Cihazlar (Android 14 tabanlı)

HyperOS 2.0

Xiaomi 11 SerisiRedmi 12 SerisiRedmi Note 12 SerisiXiaomi Lite SerisiPOCO C5 SerisiXiaomi POCO M5 SerisiPOCO X5 Serisi

HyperOS 2.0 ile gelecek olan ana özellikler

HyperOS 2.0 ile birlikte hem tasarım hem de özellikler anlamında önemli yenilikler gelecek. Bu işletim sisteminde tasarım anlamında göze çarpan ilk fark, iOS tarzı son uygulamalar menüsü oluyor. Bu menüden son kullanılan uygulamalar arasında geçiş yapmak mümkün oluyor. Ayrıca Ayarlar menüsü de sadeleştiriliyor. Yeni işletim sisteminin öne çıkan bir diğer özelliği ise RAM yönetimini iyileştirmesi. Böylece farklı uygulamalar daha kolay çalıştırılıyor. 

HyperOS 2.0 ile birlikte animasyonlar daha akıcı hâle geliyor ve Game Turbo 6.0 ile birlikte oyunlar için performans artışı da sağlanabiliyor. Bu versiyonda oyunlarda lag da azalıyor. 

Kaynak: WEBTEKNO.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER