Gündem

İsrail; Han Yunus’un batısı, doğusu ve merkezinde tahliye emri verdi

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee, Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus bölgesinin batısı, doğusu ve merkezinde tahliye emri verildiğini duyurdu. Batı medyası, tahliye emri verilen alanın büyüklüğüne vurgu yaptı.

İsrail; Han Yunus’un batısı, doğusu ve merkezinde tahliye emri verdi
11-08-2024 13:07

IDF Sözcüsü Adraee, yaptığı açıklamada, “İnsani yardım bölgesinin terör eylemleri için istismar edilmesi ve 36. Blok'tan İsrail Devleti'ne sürekli roket atılması karşısında bu blokta kalmak tehlikeli hale gelmiştir ve bu nedenle bu blok artık insani yardım bölgesinin bir parçası olarak kabul edilmeyecektir. Halen Jalaa mahallesinde bulunan tüm sakinleri ve yerinden edilmiş kişileri, IDF'nin oradaki terör örgütlerine karşı güçlü bir şekilde hareket edeceği konusunda bilgilendiriyoruz. Kendi güvenliğiniz için derhal yeni oluşturulan insani bölgeye tahliye olmalısınız. Bulunduğunuz bölge tehlikeli bir savaş bölgesi olarak kabul edilmektedir” dedi.

İngiltere merkezli The Guardian gazetesi, tahliye emrini, “İsrail Han Yunus'ta büyük bir tahliye emri yayınladı. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta, tahliye emri merkez, doğu ve batıdaki bölgeleri kapsadı ve 10 aydır devam eden çatışmada bu türden en büyük emirlerden biri oldu” ifadeleriyle duyurdu.

DHA

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER