Gündem

İsrail-Lübnan hattında tansiyon yüksek

İsrail ve Lübnan hattında tansiyon yükseldi. İsrail sabah saatlerinde Lübnan'a saldırdı, 100 kadar savaş uçağının katıldığı saldırıda 40 hedef imha edildi. Hizbullah ise saldırıları yanıtsız…

İsrail-Lübnan hattında tansiyon yüksek
25-08-2024 13:13

İsrail ve Lübnan hattında tansiyon yükseldi.

İsrail sabah saatlerinde Lübnan'a saldırdı, 100 kadar savaş uçağının katıldığı saldırıda 40 hedef imha edildi.

Hizbullah ise saldırıları yanıtsız bırakmadı. Hizbullah, örgütün üst düzey komutanı Fuad Şükür'ün öldürülmesine misilleme olarak İsrail'i 320 katyuşa füzesiyle vurduğunu açıkladı.

Karşılıklı saldırıların ardından bölgede tansiyon yükselirken, İsrail'de 48 saatlik olağanüstü hâl ilan edildi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, “Kim bize zarar verirse biz de ona zarar veririz” açıklaması yaptı.

Hizbullah lideri Nasrallah'ın ise bu akşam açıklama yapacağı kaydedildi.

İsrail, gece saatlerinde Hizbullah'ın İsrail'e yönelik geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğunu belirterek, Lübnan'ın güneyine saldırıların başladığını açıkladı.

İsrail ordusunun resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait 100 kadar savaş uçağı şu anda İsrail Devleti vatandaşlarına yönelik yakın bir tehdit oluşturan Hizbullah terör örgütüne ait hedefleri vuruyor” denildi.

Saldırılarda 40 hedef imha edildi.

İsrail Ordusu, Lübnan'ın güneyindeki sivillere “derhal” bölgeyi terk etmeleri çağrısında da bulunarak, Hizbullah'ın İsrail topraklarına roketler ve füzeler atmaya hazırlandığını ve ülkenin kuzeyinde sirenlerin çaldığını bildirdi.

İsrail'in saldırılarının ardından açıklama yapan Hizbullah, Fuad Şükür suikastına misilleme olarak İsrail'i 320 katyuşa füzesiyle vurduğunu, 11 askeri noktayı imha ettiğini açıkladı. ”

Karşılıklı saldırıların ardından bölgede tansiyon yükseldi

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, iç cephede “acil durum” ve ülke genelinde 48 saat sürecek olağanüstü hal ilan etti. Gallant”Saldırılar şimdilik sadece güney Lübnan'a yönelik. Ancak tehdit olan her yeri vuracağız” açıklaması yaptı.
Tel Aviv Belediyesi ise kent genelinde 240 sığınağın kullanıma açıldığını duyurdu.

Öte yandna İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun güvenlik kabinesini topladı.

Netanyahu “Ülkemizi savunmak, kuzeyde yaşayanları güvenli bir şekilde evlerine döndürmek ve basit bir kuralı uygulamaya devam etmek için mümkün olan her şeyi yapmaya kararlıyız. Kim bize zarar verirse biz de ona zarar veririz.” Dedi

Hizbullah lideri Nasrallah'ın ise saldırılara ilişkin bu akşam açıklama yapacağı kaydedildi.

Resmi kaynaklar İsrail saldırılarında üç kişinin öldüğünü, 2 kişininin yarlandığını bildirirken, bölgedeki tüm etkinkikler iptal edildi, uçuşlar bir süreliğine durdu.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER