Gündem

'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusuna en net yanıt

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da kar yağışıyla ilgili en net tahminini açıkladı.

'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusuna en net yanıt
28-10-2024 20:18

Sonbahar Erken Vedalaşıyor: İstanbul’a Kar Yağacak mı?

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Türkiye’nin birçok bölgesi, sonbaharın gelişiyle birlikte kar yağışıyla tanıştı. Uludağ, Palandöken, Ordu, Artvin ve Rize gibi illerde beyaza bürünen dağlar ve yüksek kesimlerden sonra gözler İstanbul’a çevrildi.

Vatandaşlar, şehirde kar yağışı olup olmayacağını sorgularken, CNN Türk’e konuşan Prof. Dr. Orhan Şen, merakla beklenen soruya yanıt verdi.

"İstanbul’da Akşam 5’ten Sonra Montsuz Çıkamıyorsunuz"

Güneşin ısıtıcı etkisinin azaldığını belirten Orhan Şen, “Güneş gittiği anda üşümeye başlıyorsunuz; çünkü radyasyon kaybı oluyor. Özellikle akşam 5’ten sonra kesinlikle montsuz dışarı çıkılmıyor İstanbul’da. Yani sonbahar kendisini gösteriyor. Baktığımız zaman sonbaharın bitmesine var ama yine de sıcaklıklar yüksek. Önümüzdeki 4-5 gün de bu şekilde gidecek” dedi.

“Sıkı Bir Kış Beklemeyin”

İstanbul’da eskisi gibi kar yağışlı kış günlerinin geride kaldığını söyleyen Şen, “Sıkı bir kış beklemeyelim. Sizin çocukluğunuzdaki kışlar bile İstanbul'a uzak ihtimal. İstanbul’da 1 gün havada kar görürsek ne mutlu bize,” ifadelerini kullandı.

Şen, sonbaharın genel olarak yağışlı geçmesi gerektiğini ancak bu yıl kuraklık yaşandığını belirtti. Özellikle çiftçiler için ekim ayının önemine vurgu yaparak, “Toprak gerekli nemi alamadı. Önümüzdeki 1 hafta da pek ihtimal veremiyoruz. 5-6 gün yurtta yağış yok. Yağan yağmur yetersiz oluyor” diye ekledi.

İstanbullulara Soğuk Hava Uyarısı

İstanbullulara soğuk hava uyarısında bulunan Şen, “Akşamları dışarı çıkarken yanınızda mont almalısınız. Gündüz hava açıksa gece de hava açık olur genelde. Bu gece soğumasından dolayı sis meydana geliyor. Karayolu ulaşımına vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor” diyerek vatandaşları uyardı.

Kaynak: SACITASLAN.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER