Kıbrıs

K.T. Hekimler Sendikası, acil servisteki sorunlara dikkat çekti

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) Cengiz Topel Hastanesi acil servisindeki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Hastane’nin Acil Servisi önünde basın açıklaması yaptı.           TIP-İŞ Başkanı Dr.Özlem…

K.T. Hekimler Sendikası, acil servisteki sorunlara dikkat çekti
09-09-2024 11:58

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) Cengiz Topel Hastanesi acil servisindeki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Hastane’nin Acil Servisi önünde basın açıklaması yaptı.

          TIP-İŞ Başkanı Dr.Özlem Gürkut, artan nüfus ve Güzelyurt Hastanesinin bitirilememesi gibi nedenlerle Cengiz Topel Hastanesi’nde verilen hizmete her geçen gün daha çok ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

          Gürkut, konuşmasında, hastanedeki hekim, hemşire, anestezi uzmanı ve diğer personel eksikliklerine işaret etti.

          Mesai saatleri dışında acil serviste tek hekimin nöbet tuttuğunu ve bu konuda sıkıntılar yaşandığını anlatan Gürkut, acil tıpın ayrı bir uzmanlık dalı olduğunu kaydetti.

          Sendika olarak, acil servislerdeki sorunların ivedilikle ele alınmasını talep ettiklerini belirten Gürkut, bu taleple ilgili olarak Bakanlık ve hükümete bir aylık süre verdikleri, ancak sorunlara çare üretilmediğini ve personel ile hekim kadrosunun güçlendirilmediğini kaydetti.

          Gürkut, tüm hastanelere yapacakları ziyaretler sonrasında yeniden değerlendirme yapıp konuyla ilgili gerekli kararları üreteceklerini belirtti.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER