Gündem

Kara pazartesi: Japon borsasında panik!

Asya hisselerindeki sert satış dalgası devam ederken, Japonya borsası ayı piyasasına girdi.

Kara pazartesi: Japon borsasında panik!
05-08-2024 13:23

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Asya borsaları, yatırımcıların ABD'nin resesyona girebileceği endişesiyle riskli varlıklardan uzaklaşarak geriledi.

Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 14,5 düşüş kaydetti.

Japon borsalarındaki gösterge endeksleri olan Nikkei 225 ve Topix endeksleri 11 Temmuz'daki tüm zamanların en yüksek seviyelerinden yüzde 20'den fazla düştü.

AYI PİYASASINA GİRDİ


Böylece Japonya borsaları ayı piyasasına girmiş oldu. Mitsubishi, Mitsui and Co, Sumitomo ve Marubeni gibi dev şirketlerin hisseleri de yüzde 10 civarında değer kaybetti.

Cuma günü de Japonya'da Nikkei 225 ve Topix endeksleri sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 6'dan fazla değer kaybetmişti.

Nikkei endeksi bugünkü çöküşle birlikte 1987'den bu yana en kötü kaybını yaşadı. Nikkei'nin tek günlük en büyük çöküş, Ekim 1987'de "Kara Pazartesi" olarak adlandırılan yüzde 14,9'luk düşüş olmuştu.

ASYA BORSALARI GERİLİYOR

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 3,34 geriledi. Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 7,71 düştü.

Pazartesi günkü işlemlerde Japon yeni de dolar karşısında Ocak ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve son olarak 143,40 seviyesinden işlem gördü. Yendeki değerlenmede Japonya Merkez Bankası'nın yeni bir faiz artırımına daha gitme ihtimalinin artması rol oynadı.

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER