Gündem

Kırklareli'nde barınakta 17 kedi ve köpek öldü! Soruşturma başlatıldı

Kırklareli Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Seyhan Esen, barınakta ölen hayvanların çöplüğe atıldığını söyledi.

Kırklareli'nde barınakta 17 kedi ve köpek öldü! Soruşturma başlatıldı
16-10-2024 19:07

Dün akşam saatlerinde barınakta hayvanların öldüğüne yönelik kendilerine ihbar geldiğini söyleyen Seyhan Esen, "İhbar üzerine barınağın bulunduğu yere gidip beklemeye başladık. Bir süre sonra çöp arabası çıktı, takip ettik. Çöp arabasının arkasında ölü hayvanlar görülüyordu. Bir kısmı da çöp poşetleri içindeydi. Aracı durdurunca barınak görevlileri geldi, biz hayvanların indirilmesini istedik. Aramızda tartışma çıktı, araç sonra yoluna devam edip çöplüğe gitti, biz de takip ettik. Hayvanları çöplüğe atacaklardı, buna izin vermedik. Çöp arabasındaki hayvanların hepsini boşalttırdık. Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne haber verdik. Onlar iki hayvanı incelemek üzere aldılar” dedi.

Ölen hayvan sayısının 17 değil, 22 olduğunu öne süren Esen, “Onların 20'sini orada gömdürdük, 2 hayvan ise incelenmeye götürüldü. Kırklareli’nde hayvan mezarlığı yok, hayvanları götürüp çöplüğe atıyorlar" dedi.

DHA

Kaynak: SACITASLAN.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER