Gündem

Kramp Esnasında Vücudumuzda Ne Oluyor?

Kramp sırasında bölgede aniden bir ağrı başlar ve kasılma hissedilir. Sahiden, o an vücudumuzda ne olur da böyle bir hissiyat ortaya çıkar?

Kramp Esnasında Vücudumuzda Ne Oluyor?
08-08-2024 12:02

Kasların aniden ve istemsiz bir şekilde kasılması olarak tanımlayabileceğimiz kramp sırasında vücudumuzda birden fazla şey meydana geliyor.

Kaslar kasılıyor, kan dolaşımı değişiyor, sinirler uyarılıyor.. Bazen birkaç saniye, bazen birkaç dakika sürebilen bu durum yaşanırken vücudumuzda tam olarak neler gerçekleştiğine birlikte bakalım.

Dayanılmaz bir acıya yol açan krampa ne sebep olur?

kramp

DehidrasyonKas zedelenmeleriSoğuk havaBazı ilaçlarSinir iletim bozukluklarıDolaşım problemleriKas yorgunluğuYanlış veya eksik beslenme

Peki kramp esnasında vücudumuzda neler yaşanır?

kramp

Kramplar çoğunlukla sinir uyarılarının kaslara aşırı yüklenmesiyle ortaya çıkıyor. Yani kramp esnasında sinirler, kaslara fazla sinyal gönderiyor ve bu sinyaller kasların istemsizce kasılmasına sebep oluyor.

Kramp girdiğinde, bir ya da birden fazla kas lifi aniden kasılıyor ve kas sertleşiyor. Kasın kasılmasından dolayı kan dolaşımı da engellenebiliyor. Kaslar sıkıştığında, kan damarlarını sıkıştırarak kan akışını kısıtlıyor. Ortaya da dayanılmaz bir acı çıkıyor.

Bu sinir bozucu durum nasıl önlenir?

kramp girmesi

Yeterince sıvı tüketmekDüzenli egzersiz yapmakDengeli beslenmekKaslara fazla yüklenmemekKasların rahat olduğu duruş ve pozisyonlara dikkat etmekİçinde rahat olduğunuz giysiler tercih etmek

Anlattıklarımız bilgilendirme amaçlıdır. Size özel ve en doğru bilgiyi bir uzmana danışarak almalısınız.

Kaynaklar: Memorial, Medicana

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER