Gündem

NASA, SpaceX Crew-8 Görevini Başarıyla Tamamladı

NASA’nın Crew-8 misyonu, uzayda geçirdiği 8 ayın ardından başarıyla tamamlandı ve ekip Dünya’ya döndü.

NASA, SpaceX Crew-8 Görevini Başarıyla Tamamladı
25-10-2024 15:33

NASA’nın SpaceX Crew-8 misyonu, Florida’nın Pensacola açıklarında başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Cuma sabahı 03:29’da (EDT) yapılan inişle, misyon yaklaşık sekiz ay süren bilimsel çalışmalarını tamamladı. NASA’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) düzenlediği sekizinci ticari astronot rotasyon göreviydi.

Crew-8 misyonu, 3 Mart'ta SpaceX'in Falcon 9 roketiyle NASA’nın Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatıldı. Mürettebat, NASA astronotları Michael Barratt, Matthew Dominick ve Jeanette Epps ile Rus kozmonot Alexander Grebenkin'den oluşuyordu.

Görev başarıyla tamamlandı

nasa

Uzayda geçirdikleri süre boyunca yaklaşık 160 milyon kilometre yol kat eden ekip, 3.760 yörünge tamamlayarak bilimsel araştırmalar gerçekleştirdi. Bu çalışmalar arasında dejeneratif hastalıkların incelenmesi ve uzay uçuşunun insan sağlığı üzerindeki etkileri yer alıyor.

Crew-8 mürettebatının dönüşü, NASA’nın Ticari Mürettebat Programı çerçevesinde gerçekleşti. İnişin ardından NASA ve SpaceX’in kurtarma ekipleri, mürettebatı güvenli bir şekilde tahliye etti. Dragon uzay aracı, gelecekteki görevler için SpaceX tesislerine geri götürülecek. Crew-8'in dönüşü, uzay araştırmalarında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER