Gündem

Netanyahu: "İsrail’i zor günler bekliyor"

Hamas lideri Haniye’ye düzenlenen suikast sonrası ilk kez konuşan Netanyahu, “İsrail’i zor günler bekliyor” dedi.

Netanyahu:
31-07-2024 22:37

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın başkenti Tahran’da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin suikast sonucu öldürülmesinin ardından ilk kez konuştu.

İsrail’in İran’a “ezici darbe” vurduğunu söyleyen Netanyahu, ülkesine herhangi bir yerden yapılacak saldırının bedelinin ağır olacağını ifade etti.

Ülkenin tüm senaryolara hazır olduğunu ifade eden Netanyahu, “İsrail'i zor günlerin beklediğini" belirtti.

Netanyahu'nun ifadeleri şöyle

"İsrail vatandaşlarını zorlu günler bekliyor. Beyrut'taki saldırıdan bu yana her yönden tehdit sesleri yükseliyor. Her türlü senaryoya hazırlıklıyız ve her türlü tehdide karşı birlik içinde ve kararlı bir şekilde duracağız. Bize karşı herhangi bir yerden gelecek saldırganlığın bedelini ağır bir şekilde ödeteceğiz."

Netanyahu, konuşmasında, Haniye’nin İran'da uğradığı suikasta ilişkin herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.

ART ARDA İKİ SUİKAST

İsrail, işgal altındaki Golan Tepeleri’nde bir grup gencin öldürüldüğü saldırının ardından sorumlu tuttuğu Hizbullah’a yönelik bir saldırı gerçekleşmişti. Lübnan’ın başkenti Tahran’a düzenlenen saldırıda Hizbullah’ın önemli isimlerinden Fuad Şükr öldürülmüştü.

İsrail, daha sonra Hamas lideri Haniye’ye yönelik bir suikast düzenlemişti. Bu suikast İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleşmişti.

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER