Gündem

OpenAI, ChatGPT Subreddit'ine Telif Attı

OpenAI, Reddit'teki 5 milyondan fazla üyesi bulunan ChatGPT subreddit'ine telif attı. Şirket, moderatörlerden logosunun kaldırılması talebinde bulundu.

OpenAI, ChatGPT Subreddit'ine Telif Attı
12-05-2024 16:58

OpenAI, geliştirdiği yapay zekâ modelleri sayesinde şu anda dünyanın en önde gelen teknoloji şirketi konumunda. Pazartesi günü yeni duyurular yapacağı bir etkinlik düzenlemeyi planlayan firma, son birkaç gündür görenleri şaşırtan bir durumla gündeme geldi.

Yapay zekâ devi, Reddit’te bulunan ve kullanıcıların ChatGPT hakkında paylaşımlar yaptığı “ChatGPT” isimli subreddit’e şirketin logosunun kullanılması nedeniyle telif hakkı talebinde bulundu.

Logonun kaldırılmasını istiyor

OpenAI’ın bu talebi ilk olarak 404 Media tarafından bildirildi. 5,4 milyon kullanıcısı bulunan subreddit’in moderatörleri, şirketten telif şikâyeti aldıklarını aktardı. Şikâyetin nedeninin ise logolarının kullanımı olduğu aktarıldı.

Logonun ChatGPT subreddit’inden kaldırılması için moderatörlere 16 Mayıs’a süre kadar tanındığı söyleniyor. Şu anda kontrol ettiğimizde hâlâ logonun profilde bulunduğunu görebiliyoruz. Değiştirilip değiştirilmeyeceği konusunda henüz bir bilgi yok.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER