2021 yılının mart ayında faaliyetlerine baÅŸlayan Patika.dev, uzun dönemli yazılım kampı olan Patika+ programları ile yazılım sektöründe yer alan ÅŸirketlere yazılımcı istihdamı saÄŸlayan bootcamp’ler düzenliyor. Åžirket kendi bünyesinde verdiÄŸi 4-8 aylık yazılım bootcamp’leri ile bugüne kadar sektöre 5 binden fazla yazılımcı yetiÅŸtirdi.
“GÖNLÃœMDE YATAN HER ZAMAN BÄ°LİŞİMDÄ°”
Patika+ programlarında aldığı eğitim sonrasında online satış platformunda kariyerine devam eden 29 yaşındaki Serhat Acar, hayallerinin gerçeğe dönüşme sürecinde yaşadıklarını anlattı.
Kendisi adına radikal bir karar vererek, yazılım sektörüne atıldığını söyleyen Serhat Acar, “Ben aslında üniversite eÄŸitimimi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde tamamladım ancak gönlümde yatan her zaman biliÅŸim ve yazılım iÅŸiyle meÅŸgul olmaktı. Planlarımı hayata geçirmek için fizyoterapistlik mesleÄŸimden ayrıldım ve amatör bir ÅŸekilde online platformlarda eÄŸitimler almaya baÅŸladım. Öncelikle uzaktan Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü’nü tamamladım ve sonrasında, daha sistematik ve düzenli bir eÄŸitime ihtiyacım olduÄŸunun farkına vardım. Bu noktada yolum Patika.dev ailesi ile kesiÅŸti ve yaÅŸamım bambaÅŸka bir noktaya taşındı. Disiplin içerisinde, istikrarlı bir ÅŸekilde çalışmak için destekleyici bi ortamım olması gerektiÄŸini hissediyordum. Patika.dev’de hem arkadaÅŸlarımın hem de mentörlerimin desteÄŸi ve programın akışı sayesinde bu disiplinimi hiç bozmadan devam ettirdim.
Aldığım eÄŸitimler süresince, özellikle mentörümle arkadaÅŸ gibi rahat iletiÅŸim kuruyor, her istediÄŸimi soruyor ve yeterli yanıtları alıyordum. Bu desteÄŸi hissetmek, ilk süreçlerde çok önemli oluyor. Ä°lerleyen süreçlerde araÅŸtırma yapma yeteneklerini geliÅŸtirince, basit konuları kendin çözebiliyorsun” dedi.
“SEKTÖRE HAZIRLANMA AMACIYLA UYGULANAN ÇOK FAZLA PROGRAM VAR”
Programlarla sektöre nasıl hazırlandığını da aktaran Acar şöyle konuştu:
“Patika.dev’de düzenli olarak yapılan günlük toplantılar ile hangi çalışmaları yapacağımızı, projede ne aÅŸamada olduÄŸumuzu tartışıyorduk ve bu genel olarak iÅŸlerin planlamasını çok kolaylaÅŸtırıyordu. Bir ekiple çalışmak, iÅŸ hayatına en yakın süreç diyebilirim. Benzer toplantılar, profesyonel iÅŸ hayatında da oluyor. Soft-skill etkinlikler, yazılım sektöründe güncel kalmamızda ve sektöre hazırlamada büyük rol oynuyordu. Ortak çalışma saatleri ve kurduÄŸum networkler, kolektif çalışma ve takım içi iletiÅŸimler baÄŸlamlarında bana çok faydalı oldu.
Kurulan bu networking, aslında IT sektöründe aktif yer alan farklı uzmanlıklardaki insanlarla baÄŸlantı kurmanızı ve sektörde kariyerinizi nasıl ÅŸekillendirmeniz gerektiÄŸini belirlemeniz konusunda çok etkili oluyor.”
“PROJE HAZIRLAMA KONUSUNDA ÇOK GELÄ°ÅžTÄ°M”
Acar, proje geliştirme süreçlerinden de söz etti:
“Proje geliÅŸtirirken bazı sorunlar yaşıyordum. Mesela farklı bir teknolojiyi ilk defa kullanırken kaynak bulma zorluÄŸu, tam olarak ihtiyacım olan alt baÅŸlıkları belirleme kısımları gibi. Teknolojinin dökümantasyonu yeterli olmayabiliyor. Burada toplulukların gücünü kullanmak bence çok önemli. Stackoverflow, Geekforgeeks gibi siteler çok etkili oluyor. Ama daha da etkilisi, Patika+ Bootcamp’leri boyunca sesli Discord kanallarında arkadaÅŸlarına ve mentörüne danışabilmen, daha hızlı ve etkili sonuç almanı saÄŸlıyor. Yazılımcı olmak, bana istediÄŸim zaman istediÄŸim yerde çalışabilme esnekliÄŸini, sınırsız olarak kendimi geliÅŸtirebilmeyi, sadece bir laptop ile hayalimdeki projeyi yapabilme özgürlüğünü getirdi.
Bizim için yazılım gerçekten bir sanal dünya. Burada resmen bir uzaylıyız. Nesneler, objeler hepsi yaÅŸadığımız dünyadan farklı. Burada yapabileceklerimiz sınırsız, hayal dünyamız kadar geniÅŸ. Her sektörde size sonsuz kapılar açan bu dünyayı keÅŸfetmeyi istiyorsanız, bu alanda kendinizi geliÅŸtirmeye, eÄŸitimler almaya bir an önce baÅŸlayın.”
DHA
Kaynak: SACITASLAN.COM