Gündem

Patika.dev sektöre profesyonel yazılımcılar kazandırıyor

Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan’da faaliyet gösteren ve 90'dan fazla ülkede 250 bin öğrenciye yazılım eğitimleri veren Patika.dev, online yazılım Bootcamp’lerini duyurdu. Şirkete verdiği eğitimlerle sektöre yazılımcılar kazandırd?

Patika.dev sektöre profesyonel yazılımcılar kazandırıyor
01-08-2024 21:08

2021 yılının mart ayında faaliyetlerine başlayan Patika.dev, uzun dönemli yazılım kampı olan Patika+ programları ile yazılım sektöründe yer alan şirketlere yazılımcı istihdamı sağlayan bootcamp’ler düzenliyor. Şirket kendi bünyesinde verdiği 4-8 aylık yazılım bootcamp’leri ile bugüne kadar sektöre 5 binden fazla yazılımcı yetiştirdi.


Patika.dev sektöre profesyonel yazılımcılar kazandırıyor


“GÖNLÜMDE YATAN HER ZAMAN BİLİŞİMDİ”

Patika+ programlarında aldığı eğitim sonrasında online satış platformunda kariyerine devam eden 29 yaşındaki Serhat Acar, hayallerinin gerçeğe dönüşme sürecinde yaşadıklarını anlattı.

Kendisi adına radikal bir karar vererek, yazılım sektörüne atıldığını söyleyen Serhat Acar, “Ben aslında üniversite eğitimimi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde tamamladım ancak gönlümde yatan her zaman bilişim ve yazılım işiyle meşgul olmaktı. Planlarımı hayata geçirmek için fizyoterapistlik mesleğimden ayrıldım ve amatör bir şekilde online platformlarda eğitimler almaya başladım. Öncelikle uzaktan Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü’nü tamamladım ve sonrasında, daha sistematik ve düzenli bir eğitime ihtiyacım olduğunun farkına vardım. Bu noktada yolum Patika.dev ailesi ile kesişti ve yaşamım bambaşka bir noktaya taşındı. Disiplin içerisinde, istikrarlı bir şekilde çalışmak için destekleyici bi ortamım olması gerektiğini hissediyordum. Patika.dev’de hem arkadaşlarımın hem de mentörlerimin desteği ve programın akışı sayesinde bu disiplinimi hiç bozmadan devam ettirdim.

Aldığım eğitimler süresince, özellikle mentörümle arkadaş gibi rahat iletişim kuruyor, her istediğimi soruyor ve yeterli yanıtları alıyordum. Bu desteği hissetmek, ilk süreçlerde çok önemli oluyor. İlerleyen süreçlerde araştırma yapma yeteneklerini geliştirince, basit konuları kendin çözebiliyorsun” dedi.

“SEKTÖRE HAZIRLANMA AMACIYLA UYGULANAN ÇOK FAZLA PROGRAM VAR”

Programlarla sektöre nasıl hazırlandığını da aktaran Acar şöyle konuştu:

“Patika.dev’de düzenli olarak yapılan günlük toplantılar ile hangi çalışmaları yapacağımızı, projede ne aşamada olduğumuzu tartışıyorduk ve bu genel olarak işlerin planlamasını çok kolaylaştırıyordu. Bir ekiple çalışmak, iş hayatına en yakın süreç diyebilirim. Benzer toplantılar, profesyonel iş hayatında da oluyor. Soft-skill etkinlikler, yazılım sektöründe güncel kalmamızda ve sektöre hazırlamada büyük rol oynuyordu. Ortak çalışma saatleri ve kurduğum networkler, kolektif çalışma ve takım içi iletişimler bağlamlarında bana çok faydalı oldu.

Kurulan bu networking, aslında IT sektöründe aktif yer alan farklı uzmanlıklardaki insanlarla bağlantı kurmanızı ve sektörde kariyerinizi nasıl şekillendirmeniz gerektiğini belirlemeniz konusunda çok etkili oluyor.”

“PROJE HAZIRLAMA KONUSUNDA ÇOK GELİŞTİM”

Acar, proje geliştirme süreçlerinden de söz etti:

“Proje geliştirirken bazı sorunlar yaşıyordum. Mesela farklı bir teknolojiyi ilk defa kullanırken kaynak bulma zorluğu, tam olarak ihtiyacım olan alt başlıkları belirleme kısımları gibi. Teknolojinin dökümantasyonu yeterli olmayabiliyor. Burada toplulukların gücünü kullanmak bence çok önemli. Stackoverflow, Geekforgeeks gibi siteler çok etkili oluyor. Ama daha da etkilisi, Patika+ Bootcamp’leri boyunca sesli Discord kanallarında arkadaşlarına ve mentörüne danışabilmen, daha hızlı ve etkili sonuç almanı sağlıyor. Yazılımcı olmak, bana istediğim zaman istediğim yerde çalışabilme esnekliğini, sınırsız olarak kendimi geliştirebilmeyi, sadece bir laptop ile hayalimdeki projeyi yapabilme özgürlüğünü getirdi.

Bizim için yazılım gerçekten bir sanal dünya. Burada resmen bir uzaylıyız. Nesneler, objeler hepsi yaşadığımız dünyadan farklı. Burada yapabileceklerimiz sınırsız, hayal dünyamız kadar geniş. Her sektörde size sonsuz kapılar açan bu dünyayı keşfetmeyi istiyorsanız, bu alanda kendinizi geliştirmeye, eğitimler almaya bir an önce başlayın.”

DHA

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER