Gündem

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ile KTEV arasında protokol imzalandı

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ile Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı arasında ikinci burs protokolü imzalandı. Gazimağusa Belediyesi Toplantı Salonu’nda yer alan imza töreninde protokole, Dernek Başkanı…

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ile KTEV arasında protokol imzalandı
09-08-2024 17:43

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ile Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı arasında ikinci burs protokolü imzalandı.
Gazimağusa Belediyesi Toplantı Salonu’nda yer alan imza töreninde protokole, Dernek Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya ile KTEV Başkanı Umure Örs imza koydu.
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, protokolün ikincisini imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Karakaya, dernek olarak 6 Şubat depremi sonrası yitirilen canların anısını yaşatmak ve eğitim odaklı projelerle ileriye ışık tutmak için büyük mücadeleler verdiklerini söyledi.
Bu çerçevede ilk imzalanan protokol ile 105 öğrenciye burs imkanı sağlandığını kaydeden Karakaya, bu yıl imzalanan protokolle daha fazla öğrenciye ulaşmak istediklerini belirtti. Karakaya, gençlere daha aydınlık bir gelecek sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Karakaya, bu sayede, Şampiyon Meleklerin isimlerini sonsuza dek yaşatacaklarını vurguladı.
Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı Başkanı Umure Örs de, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve ihtiyaçlı gençlere eğitim olanağı sağlamak için böyle bir protokole ikinci kez imza koymaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Örs, bu sayede 6 Şubat’ta yaşam ve eğitim hakları ellerinden alınan gençlerin anılarının da yaşatılacağına vurgu yaptı.

Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı’nın, 25 yıldır tüm gençlerin kesintisiz eğitim yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla eğitim imkanı sunduğunu anlatan Örs, bu çerçevede geçen yıl 105 öğrenciye burs sağlandığını, bu yıl da aynı düşünceyle hareket ettiklerini söyledi.
Örs bu kapsamda Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ile işbirliklerinin de devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER