Gündem

Samsung, Kablosuz Şarj Teknolojisinde Patent İhlali Yapmış

Samsung, kablosuz şarj teknolojisinde patent ihlali yaptığı iddia edilen bir davayı kaybetti. Şirketin ya bu özelliği cihazlarında devre dışı bırakması ya da verilen cezayı ödemesi gerekiyor.

Samsung, Kablosuz Şarj Teknolojisinde Patent İhlali Yapmış
19-09-2024 13:27

Güney Koreli teknoloji devi Samsung ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Şirket, bundan birkaç yıl önce açılan bir dava kapsamında Mojo Mobility isimli bir firmanın patent haklarını ihlal etmekten suçlu bulundu. Bu dava, Samsung'un kablosuz şarj teknolojilerini doğrudan etkileyecek gibi görünüyor. Hatta kullanıcılar, telefon, saat veya kulaklık gibi ürünlerinin kablosuz şarj yeteneklerini kullanamayabilirler gibi görünüyor.

Mojo Mobility'nin açtığı davaya göre Samsung, 2016 ylından beri patent ihlali yapıyor, müşterilerine kablosuz şarj hizmeti sunuyordu. Üstelik firma, 2013 yılında Samsung'a ortaklık teklif etmiş ancak reddedilmişti. Hâl böyle olunca konuyu mahkemeye götüren Mojo Mobility, yapılan inceleme sonrasında haklılığını ispatlamış oldu.

Samsung'un milyonlarca dolar ödeme yapması gerekecek

Samsung patent davasını kaybetti

Edinilen bilgilere göre Samsung'un önünde iki seçenek var. Bunlardan ilki, 192 milyon doların üzerindeki cezayı ödemeyi kabul edip, müşterilerine kablosuz şarj hizmeti sunmaya devam etmek. İkinci seçenek ise cihazlarındaki kablosuz şarj desteğini iptal etmek.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER