Gündem

Silikon Vadisi'ni Etkileyecek Yapay Zekâ Düzenlemesi Krize Yol Açtı

Silikon Vadisi'nin bulunduğu Kaliforniya'da üzerinde çalışılan yapay zekâ düzenlemesi, sektörde krize yol açtı. Dev şirketlerin çalışanları, düzenlemeye şiddetle karşı çıkıyorlar.

Silikon Vadisi'ni Etkileyecek Yapay Zekâ Düzenlemesi Krize Yol Açtı
10-09-2024 13:17

Her geçen gün biraz daha gelişen yapay zekâ sektörü, hükûmetleri yasal düzenleme yapmak mecburiyetinde bıraktı. Hâl böyle olunca dünyanın dört bir yanından politikacılar, yapay zekâya yönelik düzenlemeler için kolları sıvadılar. Bu düzenleme çalışmalarından bir tanesi de Silikon Vadisi'nin bulunduğu Kaliforniya'da yapılıyor.

Ancak Kaliforniya'daki yasa tasarısı, sektörde krize yol açmış durumda. Aslına bakacak olursak tüm paydaşlar, "SB 1047" olarak anılan düzenlemenin iyi niyetli olduğunu düşünüyorlar. Ancak patronlar ile mühendislerin ayrıştıkları bazı noktalar var.

Silikon Vadisi'ndeki 37 mühendisten yasaya karşı mektup!

yapay zekâ düzenlemesi tartışmaya yol açtı

Gelen son haberlere göre OpenAI, Google DeepMind ve Meta gibi şirketlerde mühendis olarak çalışan ve yapay zekâya odaklanan 37 kişi, düzenlemenin iptali için bir mektup yazdılar. Bu mektup, düzenlemeyi onaylayacak Kaliforniya Valisi Gavin Newsom'a gönderildi. Tabii buna karşı çıkan, düzenlemeyi savunan bazı mühendisler de var. Edinilen bilgilere göre 113 kişi de kararın onaylanmasının gerektiğini savunan bir mektup yazmış durumda.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER