Gündem

Sokak ortasındaki cinayetin altından 'yasak aşk' çıktı!

Diyarbakır’da köy meydanında öldürülen 54 yaşındaki Kemal K.’nin yasak aşk cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı.

Sokak ortasındaki cinayetin altından 'yasak aşk' çıktı!
29-08-2024 16:12

Sözcü Gazetesi'nden Özgür Cebe'nin haberine göre Diyarbakır’ın Çınar İlçesi'ne bağlı Ortaşar Köyü'nde, gece saatlerinde Kemal K. köy meydanında yürürken silahla vurularak hayatını kaybetti.

Olayla ilgili yapılan soruşturmada, Kemal K.’nin son saatlerde kimlerle görüştüğü incelendi.

Tanıklar arasında yer alan Hasan T., Kemal’in kendilerini ziyarete geldiğini ve birlikte ayrıldıklarını söyledi.

Kemal K.’nin kızı Büşra K., olay günü akşam saatlerinde Hasan T.’nin evlerine geldiğini ve babasıyla oturdukları sırada Hasan T.’nin üzerinde bir silah gördüğünü ifade etti.

Kemal K.’nin diğer kızı Nurhayat T. ise, annesi ile Hasan T.’nin çok iyi anlaştıklarını ve babasının ölümünden 15 gün önce Hasan T.’nin evlerine geldiğini belirtti. Babasının, köyde dedikodular çıktığı için Hasan T.’nin eve gelmemesini istediğini söylemesi üzerine Hasan T. gözaltına alındı.

Olay günü Kemal ile birlikte olduklarını, ancak eve gitmek için yanından ayrıldığı sırada silah sesi duyduğunu, dönüp bakmadığını ve kimin öldürdüğünü görmediğini iddia etti.

Eşi Halise K. ise, eşinin vurulduğunu öğrenince Hasan T.’ye ait araçla hastaneye gittiklerini belirterek, eşini kimin vurduğunu bilmediğini ileri sürdü.

HTS KAYITLARI GELİNCE SEVGİLİ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

İkili arasında yasak ilişki olduğundan şüphelenen jandarma telefonlarına el koydu ve geriye dönük HTS kayıtlarını inceleyince aralarında yoğun mesajlaşma ve arama kayıtları tespit edildi.

Mesaj içeriklerinden ikili arasında gönül ilişkisi olduğu tespit edildi.

Hasan T.’nin el ve avuç içi svap örnekleri ile elbiselerinde ateşli silah artığına rastlandı.

Sanığın olay günü başka bir köyde nişan töreni olduğu için köy halkının önemli bir kısmının bu törene gideceği için uygun zamanı seçtiği belirlendi.

Yasak aşk yaşayan ikilinin planlı bir şekilde Kemal K.’yi öldürüp arazilerini de almak için fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek Kemal’i öldürüp kendisinden kurtulmayı amaçladıkları belirlenince Hasan T. ile eşini sevgilisine öldürtmeye azmettirmekle suçlanan Halise K. hakkında “Eşi kasten öldürmeye azmettirme, kasten adam öldürme” suçundan ağır ceza mahkemesine dava açıldı.

7 KIZIM VAR BENİM SEVGİLİM DEĞİL

Mahkemede hakim karşısına çıkan Halise K. “7 kızım var. Hasan ile aramızda bir ilişki yoktu. Hasan olay günü bizim eve gelmişti. Eşimle birlikte çıktılar, sonra vurulduğunu öğrendim. Ben kesinlikle azmettirmedim.

Mesaj yazmayı da bilmiyorum” dedi. Katil zanlısı Hasan T. ise, cinayeti işlemediğini, kadınla aralarında yasak ilişki olmadığını belirterek, “En son yanımda görüldüğü doğrudur, ama ben öldürmedim” dedi.

Elinde ve elbiselerinde çıkan atış artığını ise, “Olay günü güvercinlere tüfekle ateş etmiştim, o nedenle olabilir” diyerek kendini savundu.

Öldürülen Kemal K.’nin kızları da babalarını öldürdüğü ileri sürülen Hasan T.’den şikâyetçi oldu.

'ALDATAN EŞ NASIL ANLAŞILIR' DİYE ARAMA YAPMIŞ

Mahkeme, cinayet öncesinde Kemal’in evine giden Hasan T.’nin burada Kemal ile tartıştığını, eşinden dolayı köyde dedikodu olduğu için evine gelmesini istemediğini belirtti.

Sanığın el konulan cep telefonunun geriye dönük silinen kayıtların geri getirildiğini, sanık Hasan ile Halise arasında yoğun arama ve mesajlaşma içeren sohbet kayıtlarının tespit edildiğini ifade etti. Sanığın ayrıca kullandığı cep telefonunda, Google’dan “Aldatan eş nasıl anlaşılır?” şeklinde aramalar yaptığı belirlendi.

Mahkeme, sanığın cinayet için uygun zaman olarak nişan töreninin olduğu günü seçtiği ve ve Kemal’i kafasından tek kurşunla öldürdüğünü, üzerindeki atış artıkları ve silah sesi duyduğu halde geriye dönüp bakmadığı şeklindeki hayatın olağan akışıyla bağdaşmayan savunması da dikkate alındığında cinayet zanlısı olduğuna kanaat getirildi.

SEVGİLİSİ OLDUKLARI ANLAŞILSA DA AZMETTİRMEYE DELİL YOK

Halise K.’nin ise her kadar Hasan T. ile aralarında HTS kayıtları ve mesajlaşmalardan aralarında gönül ilişkisi olduğu ortaya çıksa da, eşini öldürmesi için cinayete azmettirdiğine dair delil bulunmadığından beraatına karar verilmesi gerektiğini vurguladı.

Mahkeme sanık Hasan T.’yi müebbet hapisle cezalandırdı, ardından cezayı iyi hal indirimiyle 25 yıla indirip tutukluluğunun devamına karar verdi. Halise K.’ya ise delil yetersizliğinden beraat kararı verildi.

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER