Kıbrıs

Taçoy’dan devlet okullarının açılmasının 1 hafta ertelenmesine tepki

  Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy,yaptığı yazılı açıklamada devlet okullarının açılmasının bir hafta ertelenmesinin tek sorumlusunun Başbakan Ünal Üstel olduğunu” savunarak,…

Taçoy’dan devlet okullarının açılmasının 1 hafta ertelenmesine tepki
15-09-2024 13:12

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy,yaptığı yazılı açıklamada devlet okullarının açılmasının bir hafta ertelenmesinin tek sorumlusunun Başbakan Ünal Üstel olduğunu” savunarak, konunun UBP’ye mal edilemeyeceğini belirtti.

“Anayasaya göre yürütmenin başında Başbakan vardır” hatırlatmasında bulunan Taçoy, “Devletimizin tüm kurumlarının işleyişinden ülkenin sorunlarına çözüm üretilmesine kadar her konudan hem yetkili hem de sorumludur” dedi.

Basına yansıyan değerlendirmelerin Üstel’in kurultay nedeniyle eğitim yılı ertelediğini gösterdiğini öne süren Taçoy, “Eğer bunlar doğru ise Sayın Üstel koltuğunu koruyabilmek uğruna on binlerce çocuğumuzun geleceğiyle oynayabilmiş demektir” şuçlamasında bulundu.

Hasan Taçoy, “Kulağımıza gelenler, daha doğrusu artık ayyuka çıkmış bir şekilde konuşulanlar, eğitimin sokulduğu kaosun değil bir haftada, bir ayda bile düzeltilemez boyutta olduğu şeklindedir” ifadelerini kullandı.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER