Gündem

Telegram Neden Karanlık İşlerin Döndüğü Bir Yer Oldu?

Gizlilik ve hız odaklı anlık mesajlaşma uygulaması denilince akla hemen Telegram geliyor. Kullanıcıların gizliliklerine büyük önem veren Telegram, çeşitli güvenlik özellikleriyle desteklenince de karanlık işler için tercih edilen bir platform oldu. Peki, Telegram’da nasıl oluyor

Telegram Neden Karanlık İşlerin Döndüğü Bir Yer Oldu?
17-05-2024 20:13

500 milyondan fazla kişinin kullandığı Telegram, gerçekten de kullanıcılara hak ettikleri çevrim içi güvenliğe ulaşma şansı veriyor. WhatsApp gibi uygulamaların şifreleme ve güvenlik önlemlerinde uyguladığı yöntemler de özellikle gizli işler çevirmek isteyenleri Telegram’a yönlendiriyor.

DarkWeb olarak kullanılan Telegram’ın hangi özellikleri sayesinde tüm işler dönüyor ve buna nasıl engel olunamıyor?

Baştan çıkarıcı özellik: gizli sohbet

telegram

Telegram’ın kullanıcılarına sunduğu “gizli sohbet” özelliği, uçtan uca şifreleme ile korunuyor ve mesajlar sadece iletişimde bulunan taraflar tarafından görülüyor. Ayrıca bu mesajlar belirli bir süre sonra kendiliğinden silinebiliyor ve Telegram sunucularında hiçbir şekilde saklanmıyor. Bu da aslında özellikle gizliliğe duyarlı verilerin paylaşılması için oldukça ideal bir ortam sağlıyor.

Sınırsızlığa yakın özellikler sunuyor.

telegram dosya gönderme

Telegram, kullanıcıların büyük boyutlu dosyaları (2 GB'a kadar) gönderebilmesine olanak tanıyor. Bu da yasa dışı materyallerin transferi için kullanılabilecek bir kapasite sunuyor ve platformun karanlık işler için kullanılmasının bir diğer nedeni oluyor.

Uygulamanın güçlü grup özellikleri de dikkat çekici. Kullanıcılar, 200 bin üyeye kadar gruplar oluşturabiliyor ve bu gruplar üzerinden bilgi paylaşımında bulunabiliyor. Organize suç örgütlerinin iletişim kurması ve koordine olması için geniş imkânlar böylelikle sunulmuş oluyor.

Gerçek kimlikler saklanabiliyor.