Kıbrıs

Tıp-İş sağlık sistemi ve acil servislerde yaşanan sorunlara işaret etti

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Yönetim Kurulu, ülkedeki sağlık sistemindeki sıkıntılar ve özellikle acil servislerde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’ni ziyaret…

Tıp-İş sağlık sistemi ve acil servislerde yaşanan sorunlara işaret etti
11-09-2024 12:53

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Yönetim Kurulu, ülkedeki sağlık sistemindeki sıkıntılar ve özellikle acil servislerde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’ni ziyaret ederek basına açıklamada bulundu.

Tıp-İş Başkanı Özlem Gürkut, Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Acil Servisi’ne kaydı yapılan 4 bin ile 5 bin civarı hastanın müracaat ederken acil serviste sadece 6 hekimin görev yaptığını ve bu hekimlerin 12’şer saatlik vardiyalar şeklinde çalıştığını anlattı.

Bir hafta önceye kadar, her vardiyada tek bir hekim görev yaparken son günlerde nöbet sayıları 2 kat artırılarak hekim sayısı artmadığı halde her vardiyada 2 hekim görevlendirildiğini belirten Gürkut, hekimlerin çok ağır şartlarda çalıştığını dile getirdi.

Özlem Gürkut, Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans MR cihazı bulunmadığını, ultrasoundun ise sadece mesai saatlerinde hizmet verdiğini , acil servise başvuran hastalara bu gibi ileri görüntüleme tetkiklerine ihtiyaç duyulması durumunda hasta ambulans ile Lefkoşa’ya götürülüp geri getirildiğini aktardı.

Acil tıp hizmetleri uzman ve yeterli sayıdaki kadrolar ile yeterli hemşire, personel, teşhis ve tedavi olanaklarıyla tam teşekküllü hastanelerde verilmesi gerektiğini kaydeden Gürkut, “Bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki, acil servislerdeki hizmetler ertelenemez, Sağlık Bakanlığı’nı ve hükümeti sağlık sistemindeki sorunları çözmek için harekete geçmeye davet ederiz” dedi.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER