Gündem

Toyota Başkanı: Elektrikli Araçlar Milyonlarca İnsanı İşinden Edecek

Toyota Başkanı Akio Toyoda, sadece elektrikli araçlardan oluşan bir geleceğin otomotiv sektöründe milyonlarca insanın işini kaybetmesine neden olabileceğini açıkladı.

Toyota Başkanı: Elektrikli Araçlar Milyonlarca İnsanı İşinden Edecek
13-10-2024 18:47

Dünyadaki birçok otomobil devi yakında tamamen elektrikli otomobillere geçme hedefine sahip olsa da bu konuda pek hamle yapmayan şirketler de var. Belki de bunlardan en çok bilineni Japonya merkezli Toyota. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan firma, her seferinde tamamen elektrikli olmanın mantıklı olmadığını söylüyordu. Bu yüzden de sadece bZ4X isimli tek bir elektrikli aracı vardı.

Şimdi ise konu hakkında şirketin üst yönetiminden açıklama geldi. Daha önce birçok kez içten yanmalı araçların yasaklanmasının doğru olmadığını söyleyen Toyota Başkanı Akio Toyoda, elektrikli araçların topluma etkileriyle ilgili tahminlerde bulundu.

Toyota başkanına göre sadece elektrikli araçlardan oluşan bir gelecek, milyonlarca insanın işini kaybetmesine neden olacak

Toyoda, yaptığı açıklamada tamamen elektrikli araçlardan oluşan bir geleceğin ciddi zararları olabileceğini belirtti. Özellikle de içten yanmalı araç sektöründe çalışan milyonlarca insanın işinden olabileceğinin altını çizdi.

Toyota yöneticisinin açıklamaları Japonya özelinde. Ancak tüm dünyada tamamen elektrikli bir gelecek planlandığını düşündüğümüzde her yer için söylenebilir. Tabii ki elektrikli araçların üretimi için yeni iş fırsatları ortaya çıkacaktır ancak Toyoda, tek bir yakıt türünde araç üretmenin bunun için yeterli olmayacağını düşünüyor. Açıklaması şu şekilde:

“Bugün Japonya’da otomotiv sektöründe çalışan 5,5 milyon insan var. Bunlar arasında uzun süredir içten yanmalı motorlar alanında çalışanlar var. Elektrikli araçlar, tedarikçiler de dahil sektörde tek seçenek hâline gelirse bu insanlarıın işleri yok olur.”

Kaynak: WEBTEKNO.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER