Gündem

Turizmciler bayramı dolu dolu kutladı

30 Ağustos Zafer Bayramı turizm sektöründe doping etkisi yaptı. Özellikle çocuklu aileler sahillere akın etti. Ege’den Akdeniz’e tüm otellerde doluluk % 90’ı aştı. Bu talep restoranları da ihya etti.

Turizmciler bayramı dolu dolu kutladı
02-09-2024 13:07

Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre cuma günü ile birlikte 3 güne çıkan bayram, otelleri doldurdu. Ege'den Akdeniz'e tüm otellerde doluluk oranları yüzde 90'ları aşarken, turizmcilerin de yüzü güldü.

SON DAKİKA GELDİLER

Son dakika rezervasyonlarının yoğun olduğunu anlatan turizmciler, özellikle çocuklu ailelerin 30 Ağustos'u son bir tatil fırsatı olarak gördüğünü söyledi. Antalya'dan Bodrum'a, Marmaris'ten Datça'ya tüm kıyılar dolarken, bir kısım tatilciler de şehirlerine yakın destinasyonları tercih etti. Avrupa Şampiyonası, Paris Olimpiyatları gibi etkinlikler nedeniyle temmuz ayını nispeten boş geçiren sahil beldeleri otelleri sezonun son dönemlerini büyük bir dolulukla kapatıyor. Hem Ege hem de Akdenizli turizmciler, yüksek doluluk oranlarının 15 Eylül'e kadar süreceğini belirtiyor.

KASIMA KADAR UZADI

Okulların açılmasının ardından, eylülün ikinci yarısında beyaz yakalı, bekâr ya da çocuğu olmayan çiftlerin tatil beldelerini doldurduğunu anlatan turizmciler, dolulukların eylül sonuna kadar yüzde 80-90 bandında gideceğini aktarıyor. Almanya, Belçika, Hollanda'da ekim ayındaki ara tatil nedeniyle bir rezervasyon akışı olacağını anlatan sektör oyuncuları, özellikle Antalya'da sezonun kasım sonuna uzadığını kaydediyor.

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER