Gündem

Turkcell, Paye Kart'ın Tamamını Satın Alacak

Turkcell'in uzun zamandır hizmet veren yemek kartı hizmeti Paye Kart'ın tamamını satın almak istediği açıklandı. İddialara göre şirket, PTT ile olan ortaklığı bitirdikten sonra Paye Kart'ı başka bir şirkete satmayı planlıyor.

Turkcell, Paye Kart'ın Tamamını Satın Alacak
08-07-2024 12:18

Türkiye'nin önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Turkcell'den dikkat çeken bir hamle geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklamada, PTT ve Belbim Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri ortaklığında kurulan Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri şirketinin tamamının satın alınacağı ifade edildi. Yani oldukça popüler bir yemek kartı hizmeti olan Paye Kart, tamamen Turkcell bünyesine geçecek.

Turkcell, geçtiğimiz yıl Belbim Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri ile anlaşmaya varmış ve Sofra'daki haklarını satın almıştı. Hâl böyle olunca Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri, Turkcell ve PTT iştiraki hâline gelmişti. İşte şimdi, PTT'nin de ortaklıktan çıkarılması için adım atılmış oldu.

Turkcell'in KAP'a yaptığı açıklama

Turkcell Paye Kart satın alıyor

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 17 Ağustos 2023 tarihli kararı çerçevesinde; Şirketimiz %100 bağlı ortaklıklarından Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. ("TÖHAŞ") tarafından sermayesine %66,6 iştirak ettiği Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.'nin ("Sofra") kalan %33,3 oranındaki payları, Pay Sahipleri Sözleşmesi uyarınca ön alım hakkı kullanılmak suretiyle, Sofra'nın diğer ortağından Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.'den 5.196.000 TL karşılığında satın alınmasına dair pay alım sözleşmesi imzalanmıştır.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER