Gündem

Türkiye o teğmenin komutanına verdiği yanıtı konuşuyor

Kara Harp Okulu mezuniyetinde arkadaşlarına Subaylık Yemini'ni okutan Teğmen Ebru Eroğlu'nun kendisini çağıran Kara Harp Okul Komutanı'na verdiği iddia edilen yanıtı paylaştı.

Türkiye o teğmenin komutanına verdiği yanıtı konuşuyor
04-09-2024 08:57

Türkiye, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Kara Harp Okulu'ndaki diploma töreni sonrası “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak “Ne Mutlu Türk'üm” diye biten Subaylık Yemini'ni eden yeni mezun teğmenleri konuşuyor.

Görüntüler gündemdeki sıcaklığını korurken, emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin'e verdiği röportajda arkadaşlarına yemini ettiren Kara Harp Okulu birincisi Teğmen Ebru Eroğlu ile ilgili çarpıcı bir iddia paylaştı.

TEĞMEN EROĞLU: "PİŞMAN DEĞİLİM"

Üçok, Erkin'e verdiği röportajda konuyla ilgili şunları söyledi:

* "Görüntüler sosyal medyada yer alınca Kara Harp Okul Komutanı okul birincisi Teğmen Ebru Eroğlu’nu ve diğer dereceye girenleri çağırıp 'Niçin böyle bir şey yaptınız? Herkes bu olayları konuşuyor. Yapmamalıydınız' benzeri konuşmalar yapıyor. Teğmen Eroğlu 'Komutanım daha önceleri de bunlar yapıldı. Ayrıca herkes bizi tarikatçı-cemaatçi diye konuşuyor. Biz Atatürkçüyüz, hiçbir cemaat ve tarikatla alakamız olmadığını herkes gördü. Yaptığımdan pişman değilim' diye cevap vermiş.

* Anladığım kadarıyla Okul Komutanlığı kendi içerisinde idari bir soruşturma açmış gibi. Umarım sosyal medya trollerini tatmin için bu başka taraflara evrilmez, göreceğiz bakalım. Soruşturma açma yetkisi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’de. Sayın Güler’in de aynı ruhu taşıyan Kara Harp Okulu’ndan mezun olmuş birisi olarak ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ diye haykıran ‘Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı için ölmeye hazırız’ diye yemin eden teğmenler hakkında soruşturma açtırma utancı ile ömrünün sonuna kadar yaşamayı istemeyeceği kanaatindeyim."

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER