Gündem

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında 4 kişi şehit oldu, 14 yaralı var

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 4 kişi şehit oldu, 14 kişi yaralandı. Terör saldırısını gerçekleştiren 2 terörist…

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında 4 kişi şehit oldu, 14 yaralı var
23-10-2024 18:42

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 4 kişi şehit oldu, 14 kişi yaralandı. Terör saldırısını gerçekleştiren 2 terörist etkisiz hale getirildi.
TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesinde, saat 15.30 sıralarında, kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıda 4 kişinin şehit olduğunu, 14 kişinin de yaralandığını açıkladı.

2 terörist etkisiz hale getirildi
TC İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

“Mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek”
Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Yerlikaya, Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.” dedi.

Yılmaz: Türkiye'nin savunma sanayiinde elde ettiği başarılar hedef alındı
TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan savunma sanayimizin kahramanlarına Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Saldırının gerçekleştiği ilk andan itibaren güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca da adli soruşturma başlatılmıştır.

Bu hain terör saldırısı, Türkiye'nin savunma sanayisinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir.”

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER