Gündem

ULAK Haberleşme’de hedef, yerli ve milli 5G

5G teknolojisine giden yolda donanım ve yazılım ihtiyaçlarına yerli ve milli imkanlarla cevap verilmesinin altını çizen ULAK Haberleşme, endüstriyel kuruluşlar ve operatörlerle olan hazırlıklarını tamamlayarak dışa bağımlılığı azaltıp 5G’ye olabildiğince yerli ekipmanlar

ULAK Haberleşme’de hedef, yerli ve milli 5G
21-08-2024 22:07

ULAK Haberleşme A.Ş.’den yapılan yazılı açıklamada, sabit direklere kurulan yerli ve milli 4.5G baz istasyonunun taşınabilir hale getirerek kapsama alanının genişletilmesiyle Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecine büyük katkı sağladığı belirtildi.

Afet ve acil durum senaryolarına yönelik geliştirilen Taşınabilir Baz İstasyonu’nun çözümüyle farklı araçlarla entegrasyon ve ihtiyaç olan bölgelerde hızlı bir şekilde hizmetin verildiği ifade edilen açıklamada, ULAK Haberleşme bünyesinde devam eden 5G geliştirme çalışmaları kapsamında mevcut 4.5G altyapısının en verimli şekilde 5G'ye geçirilmesini hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada, “ULAK Haberleşme, 5G dış saha (outdoor) ve bina içi (indoor) saha denemelerine başlayarak, hava arayüzünde yüksek hız sonuçlarına ulaşmayı başardı. 4T4R radyo ürünleri 5G ile de uyumlu olacak şekilde operatör ticari sahalarında ürünleşiyor. Aynı zamanda 5G'nin en zorlayıcı teknolojilerinden biri olan massive MIMO teknolojisinde radyo geliştirmelerine devam ediyor. ULAK Haberleşme, 4.5G + 5G baz istasyonu (NSA mod) saha testleri devam ederken, sadece 5G (SA mod) baz istasyonu ile de kapalı devre özel şebekelerde (Mobile Private Network) saha denemelerine yakın zamanda başlamaya hazırlanıyor.



ULAK Haberleşme’de hedef, yerli ve milli 5G



ULAK Haberleşme 5G baz istasyonu ve radyo ürünlerinin saha çalışmalarını tamamlayarak uçtan uca kablosuz haberleşme sistemlerinde Türkiye için emin adımlarla ilerlemeyi amaçlıyor. 5G teknolojisinin kapalı devre özel şebekelerde ülkemize yayılması adına etkin rol ve sorumluluk üstlenen ULAK Haberleşme 5G’nin en önemli çalışma alanlarından birisi olan kapalı devre mobil şebekeler için yerli ve milli imkanlar ile ürünleşme çalışmalarına ve saha denemelerini hız kesmeden sürdürmektedir”
denildi.

Yerlileşmenin son derece önemli ve stratejik olduğunu vurgulayan ULAK Haberleşme, teknolojiye yön veren bir şirket olma vizyonuyla, inovasyon ve teknoloji alanındaki patent çalışmalarını da sürdürüyor. 6G patentlerin sadece alındıkları ülkede koruma sağladığı göz önünde bulundurularak, her ülke için ayrı patent başvuruları yapıyor.

Yerli ekosistemi girişimlerini de destekleyerek 6G teknolojisi ile global düzlemde söz sahibi olmayı hedefliyor.

ULAK Haberleşme, 5G stratejisinin Türkiye’nin güçlü imalat sanayisi sayesinde yerli ve milli olarak tanımlanması, ekosistem paydaşları arasında senkronizasyonu sağlayarak son kullanıcıya hitap edilmesini hedefliyor.


DHA

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER