Gündem

Üstel: Hedefimiz elektrik sorununu kökten çözmektir

Başbakan Ünal Üstel, ülkede meydana gelen elektrik kesintilerine son vermek için Teknecik Elektrik Santrali’ne ciddi yatırımlar yapmaya başlandığını ifade ederek “Hedefimiz elektrik sorununu kökten çözmektir”…

Üstel: Hedefimiz elektrik sorununu kökten çözmektir
20-08-2024 00:08

Başbakan Ünal Üstel, ülkede meydana gelen elektrik kesintilerine son vermek için Teknecik Elektrik Santrali’ne ciddi yatırımlar yapmaya başlandığını ifade ederek “Hedefimiz elektrik sorununu kökten çözmektir” dedi.

Takviye ekiple birlikte, talep edilen ekipmanların da temin edilmesi sonrası gerekli çalışmaların Teknecik’te sürdüğünü ifade eden Üstel, Türkiye’den KKTC’ye kabloyla elektrik getirilmesi projesinden de söz etti.

Bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Üstel, kabloyla elektrik projesi için hazırlanan fizibilite raporunun bu ay sonu tamamlanıp, kendilerine iletilmesini beklediklerini belirterek “Teknecik’e yatırımlarımız sürerken, Türkiye’den gelecek fizibilite raporuyla birlikte de ülkedeki enerji sorununu kökten çözmek için kolları sıvadık” dedi.

Eylül ayında yapılacak UBP Kurultayı sürecine de değinen Üstel, demokratik bir şekilde ilçe kongrelerini tamamladıklarını, 6 bin 500 UBP üyesinin kongrelerde oy kullandığını söyledi.

Üstel, “UBP’nin ne kadar büyük bir parti olduğunu halkımız gördü. Demokratik bir seçim süreci oldu. 21 Eylül’deki kurultayımız sonrası da 1 Ekim’de açılacak yeni yasama döneminde, 24 vekilimizle beraberlik içinde koalisyon ortaklarımızla birlikte halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER