Gündem

Volvo'dan Avrupa Birliği'ne Elektrikli Otomobil Çağrısı

Aralarında Volvo'nun da olduğu 50 şirketten, dikkat çekici bir hamle geldi. Firmalar, Avrupa Birliği yetkililerine elektrikli otomobil stratejisi ile ilgili baskı kurmaya çalışıyorlar.

Volvo'dan Avrupa Birliği'ne Elektrikli Otomobil Çağrısı
30-09-2024 13:12

Elektrikli otomobiller, son dönemlerde büyük tartışmalara sahne oluyor. Daha birkaç yıl önce otomotiv sektörünün geleceği olarak görülen elektrikli otomobiller, şimdilerde eski popülaritelerini kaybetmiş durumdalar. Üstelik markalar da bu durumun farkında ve elektrikli otomobil planlarını, hibrit modellerle değiştirdiler.

Ancak tank gibi arabalar üreten Volvo'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Firma, beraberindeki 50 kadar firma ile Avrupa Birliği yetkililerine bir çağrıda bulundu. Bu çağrıda, otomotiv sektörüyle ilgili 2035 yılı planlarının esnetilmemesi gerektiği belirtiliyordu.

Avrupa Birliği, 2035 yılı itibarıyla fosil yakıtlı araba satışlarını yasaklamak istiyor

Volvo elektrikli otomobil çağrısı

Avrupa Birliği, 2035 yılı itibarıyla fosil yakıtlı otomobillerin satışını yasaklamayı planlıyor. İşte Volvo ve iş birlikçilerinin yetkililere yaptığı çağrı tam olarak bununla ilgili. Firmalar, Avrupa Birliği hedeflerine ulaşmak, sektörün yatırım alması ve desteklenmesi için de geri adım atılmaması gerektiğini düşünüyorlar. Volvo CEO'su Jim Rowan, konuyla ilgili açıklamasında "2035 hedefi, tüm paydaşları bu yolculukta bir araya getirmek ve Avrupa'nın rekabet gücünü sağlamak için çok önemlidir." ifadesini kullandı.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER