Gündem

Yangında 900 dönümlük arazi zarar gördü

İskele’ye bağlı Altınova-Ağıllar köyü arasındaki tepelik arazide saat 14.15 sıralarında yangın çıktı. Yangının rüzgarın da etkisiyle yayılma tehlikesi göstermesi üzerine iki helikopter de söndürme çalışmalarına…

Yangında 900 dönümlük arazi zarar gördü
07-07-2024 23:47

İskele’ye bağlı Altınova-Ağıllar köyü arasındaki tepelik arazide saat 14.15 sıralarında yangın çıktı. Yangının rüzgarın da etkisiyle yayılma tehlikesi göstermesi üzerine iki helikopter de söndürme çalışmalarına katıldı.

Yangın saat 19.00 sıralarında kontrol altına alınarak söndürüldü.

Soğutma çalışmalarının gece boyunca devam edeceği belirtildi.

Güvenlik Kuvvetlerinden verilen bilgiye göre ;
Olay Yeri Koordinatörü olarak 14’üncü Zırhlı Tugay Komutanın belirlendiği yangının söndürme çalışmalarına 3 İtfaiye aracı, Orman Dairesine ait 4 Arazöz, 1 Dozer ve 1 Yangın İlk Müdahale aracı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığından 3 Arazöz, 1 su tankeri ve 3 Yangın İlk Müdahale aracı,28’inci Mknz.Piyade Tümen Komutanlığından 9 su tankeri, 14’üncü Zh.Tug.K.lığından 1 itfaiye aracı ve 2 su tankeri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına ait 4 su tankeri katıldı.
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı,Güvenlik Kuvvetleri Komutanı ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı’nın bölgeye gitmesiyle birlikte söndürme unsurlarının etkin kullanılmasını sağlamak maksadıyla bölgede yangın söndürme koordinasyon merkezi kurularak, yangın söndürme çalışmalarının yerinden yürütülmesi sağlandı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yangın söndürme teçhizatlı 1 adet Cougar helikopteri ve KTBK Komutanlığı'na ait İHA ile havadan keşif faaliyetleri icra edildi.


Söndürme çalışmalarına Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan bir yangın söndürme helikopteri havadan destek sağladı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından görevlendirilen 1 adetCougar hava aracı ile yangın bölgesine 10 adet su atımı olmak üzere toplam 15 ton su atımı yapıldı.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yangınla ilgili BRT’ye yaptığı açıklamada, yangın söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiye çalışanın ayağının kırıldığını belirtti.
Bu yangınla bölge itfaiyesinin araç sıkıntısının yeniden ortaya çıktığını ifade eden Sadıkoğlu, tüm itfaiye ekiplerinin araçlarının yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş da, çıkan yangının açılan orman yolları nedeniyle yangının ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındığını söyledi

Her vatandaşın bir gözlemci gibi davranması gerektiğini de kaydeden Çavuş, “Doğayı korumalıyız” dedi.

Bakan Çavuş, soğutma çalışmalarının gece boyunca devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Polis Basın Subaylığı'ndan yapılan açıklamaya göre yangın sonucu ilk tespitlere göre yaklaşık 900 dönümlük arazi içerisinde bulunan kuru otlar, ekinler, maki bitki örtüsü ve muhtelif sayıda çam, harnup ve zeytin ağaçları yanarak zarar gördü.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER