Gündem

YAŞ kararları açıklandı

Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura toplantısı Beştepe'de gerçekleşti. 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe terfi edildi.

YAŞ kararları açıklandı
01-08-2024 15:48

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı saat 12.20'de başladı.

Beştepe'deki toplantıya Şura üyeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katıldı.

77 ALBAY GENERAL OLDU

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu toplantıya ilk kez iştirak etti.

23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe terfi edildi.

Kuvvet komutanları arasında yalnızca Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu'nun görev süresi bu sene itibariyle doluyordu.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu'nun görev süresi bir sene uzatıldı.

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER